- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensiile și salariile vor crește pentru o categorie de români. Cine primește banii începând cu 1 iulie

10 Jun, 14:47 • Bumbeneci Diana
Sunt vești excelente pentru români. Pensiile și salariile vor crește imediat după alegeri.
Pensiile și salariile vor crește pentru o categorie de români. Cine primește banii începând cu 1 iulie

Începând cu 1 iulie, salariul minim va crește oficial, de la 3.300 de lei brut la 3.700 de lei brut. Această majorare va fi însoțită de scutirea de taxe pentru o parte din sumă, ceea ce va aduce un beneficiu suplimentar angajaților afectați, conform ultimelor decizii ale Guvernului.

Pensiile și salariile vor fi majorate

În plus, de la 1 septembrie, aproximativ trei milioane de pensionari vor primi pensii mai mari, ca urmare a procesului de recalculare. Această măsură are scopul de a îmbunătăți condițiile financiare ale vârstnicilor din România.

Peste un milion de români vor beneficia de salarii majorate. În prezent, aproximativ 700.000 de angajați sunt plătiți cu salariul minim pe economie, reprezentând circa 15% din forța de muncă din România. Începând cu 1 iulie, aceștia vor primi un salariu minim brut mai mare, care va crește de la 3.300 la 3.700 de lei, aducând un plus de 400 de lei brut.

„Cea mai așteptată decizie de azi este creșterea salariului minim de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajați din România.

De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Practic, angajații primesc în plus 284 de lei pe lună”, spunea premierul în urmă cu câteva zile.

pensii
pensii

Vezi și: Vine factura de la alegerile europarlamentare! Moneda euro se prăbușește! Ce valoare are pe 10 iunie

Cheltuieli mai mari pentru 3 milioane de pensionari

De partea cealaltă, nu doar românii cu salariul minim pe economie vor primi mai mulți bani de luna următoare, ci și pensionarii, în cazul cărora veniturile vor crește de la 1 septembrie. Mai mult, procesul de recalculare este aproape tot mai aproape de final, urmând ca deciziile să fie tipărite și trimise către toți pensionarii români.

”Suntem pe finalul acestui proces. Cred că peste 99% din dosarele existente în Casele Naționale de Pensii deja procesate și digitalizate, vorbim de procesul de evaluare.

Urmează ca în perioada următoare noi să tipărim deciziile de pensii, vom trimite deciziile către teritoriu, va trebui ca ei să tipărească aceste decizii și undeva în vară începem să emitem aceste decizii de pensionare către beneficiarii noștri pensionari.

Suntem în grafic, știm exact ce avem de făcut, nu avem nicio întârziere”, a explicat Daniel Baciu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Poți citi azi: Lista noilor primari ai României. Ei sunt edilii pentru următorii 4 ani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult