- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine sunt românii care vor fi loviți de limitarea plăților cash. Andrei Caramitru: „Vreo câteva sute de mii, care urlă. Dacă își iau Mercedes și nu Lamborghini și dau mai puțin cash la amantă tot sunt ok la final”

04 Nov, 18:50 • Bumbeneci Diana
Andrei Caramitru a reacționat pe pagina sa de Facebook. Economistul susține că noul pachet de măsuri va fi o problemă pentru firmele locale.
Cine sunt românii care vor fi loviți de limitarea plăților cash. Andrei Caramitru: „Vreo câteva sute de mii, care urlă. Dacă își iau Mercedes și nu Lamborghini și dau mai puțin cash la amantă tot sunt ok la final”

Andrei Caramitru explică cine sunt românii care vor suferi pe tema limitării plăților cash. Potrivit noului proiect de măsuri fiscale, care intră în vigoare în luna noiembrie se poate încasa cash în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană juridică.

Andrei Caramitru explică cine va fi afectat de limitarea plăților cash

Poți citi: Premierul Ciolacu răbufnește complet și dă de pământ cu băncile din România! „Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!”

Andrei Caramitru
Andrei Caramitru

Apropo de cash. Problema NU e la oameni normali angajați, pensionari etc. NU. E la firme. alea locale. Mecanismul e simplu. Scoți Cash din firma non stop cu care faci plăti Cash nefiscalizate (în general e cu un contract sub-estimat masiv și restul pe lângă). Angajați plătiți cu salariu minim restul Cash. Furnizorii plătiți cash 80%. Cât mai mult. Așa eviți : cas/cass pe salarii și TVA și tot. Lux. diferența rămâne Cash la proprietar. Marje enorme pentru că câștigi foarte mult făcând evaziune full. În loc de 5% marja de profit ajungi la 25% real.

De asta avem firme locale total nebancabile – fără venituri, fără profit. Dar – cu proprietari cu Lamborghini și 5 vile și amanta de lux. Cifrele sunt clare – 15% din firme sunt bancabile, restul nu. Însă avem 90’000 de milionari în EUR.
Vorbiți cu orice angajat de banca să va zică cum e coadă la persoane juridice zilnic să scoată pungi de cash. Vorbiți cu oricine care e la tejghea într-o firma să va zică cum se scoate cash-ul din casă non stop.

Așa că – atunci când unii urlă cu cashul. 99% din angajați și pensionari nu au nici o problema pentru că oricum nu câștiga pe luna mult, pot să facă în continuare TOATE plățile cash. Problema e la antreprenorii locali, Vreo câteva sute de mii, care urlă că din gură de Șarpe. Se vor calmă. Dacă își iau Mercedes și nu Lamborghini și dau mai puțin cash la amanta tot sunt ok la final. Hai să fim serioși un pic”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Noile măsuri fiscale, greu de suportat pentru milioane de români

Noile măsuri fiscale au intrat în vigoare pe 1 noiembrie și fac referire și la încasările fragmentate în numerar pentru facturile mai mari de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry. Mai mult, se ia în calcul fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei, a devenit interzisă.

În cazul în care se vor face încasări și plăți între o persoană juridică și o persoană fizică va exista și un plafon zilnic de 5.000 de lei. La sfârșitul fiecărei zile, sumele în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi plafonul de 50.000 lei.

Vezi și: Cum vor profita bancherii de limitarea plăților cash. Adrian Negrescu: „Viața noastră, într-un fel sau altul, va fi una sub imperiul comisioanelor bancare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult