- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Ciolacu răbufnește complet și dă de pământ cu băncile din România! „Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!”

03 Nov, 13:35 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu răbufnește în cazul banilor cash. Premierul va căuta soluții rapide pentru limitarea comisioanelor la bănci.
Premierul Ciolacu răbufnește complet și dă de pământ cu băncile din România! „Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!”

Băncile profită din plin de români, după ce Guvernul a impus plafonarea plăților cash. Mai multe bănci din România și-au informat deja clienții că au crescut comisioanele pentru retragerile de numerar sau pentru depunerile de numerar. Premierul Marcel Ciolacu a răbufnit pe acest subiect și va lua noi măsuri.

Marcel Ciolacu dă de pământ cu băncile din România

”Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, vineri.

Marcel Ciolacu răbufnește în cazul banilor cash: ”Este intolerabil!”

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!

Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț!”, a scris Marcel Ciolacu pe o rețea socială.

Vezi și: ROBOR 3 noiembrie. BNR anunță că scad ratele românilor

Marcel Ciolacu

Și analistul financiar Adrian Negrescu aduce acuze grave pe tema subiectului momentului în România, anume, limitarea plăților cash, că România va deveni o afacere prosperă pentru bancheri. Noua lege ar putea fi destructivă.

Viața noastră, într-un fel sau altul, va fi una sub imperiul comisioanelor bancare. În anii următori, vom plăti comision pentru tot ce cumpărăm, pentru toate tranzacțiile cu cardul, Guvernul erijându-se în agentul de vânzări al băncilor”, a declarat analistul financiar pentru DCBusiness.

Să obligi oamenii să își deschidă cont la bancă și să folosească cardul este o măsură cel puțin pripită, având în vedere infrastructura bancară deficitară.

Nici faptul că mai mult de jumătate din populație nu are cunoștințe elementare despre cum să își administreze contul și cardul nu ajută”, spune analistul Adrian Negrescu.

Ai mai putea citi: România are gata o nouă autostradă în decembrie! CNAIR anunță că Strabag și Geiger au ajuns deja cu lucrările la 75%

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult