- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciolacu dă de pământ cu toți comercianții. „Unii au scăzut gramajul la produse. E scumpire camuflată!”

09 May, 14:48 • Bumbeneci Diana
Ciolacu a răbufnit în ședința de Guvern. Oficialul susține că „unii comercianți au scăzut gramajul la produse. E scumpire camuflată”
Ciolacu dă de pământ cu toți comercianții. „Unii au scăzut gramajul la produse. E scumpire camuflată!”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, chiar la începutul ședinței de Guvern, că unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari.

Marcel Ciolacu dă de pământ cu neregulile comercianților

„Încep cu un subiect care, din păcate, este tot mai prezent în statele europene și pare că a ajuns și la noi: faptul că unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înșelăciune împotriva consumatorilor! Este în fapt o scumpire „camuflată” sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităților de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă prețul produsului a rămas neschimbat. Și, evident, sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații”, a declarat premierul.

taxe Marcel Ciolacu
taxe Marcel Ciolacu

Bani pentru craterul de la Slănic

Ciolacu a precizat că în ședința de Guvern se vor aloca fonduri în regim de urgență pentru repararea solului de la Slănic Prahova, unde o stradă s-a surpat formând un crater.

„O decizie importantă este legată de alocarea unor fonduri în regim de urgență pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova. Trebuie să rezolvăm acea situație de criză acolo unde strada s-a surpat, este o problemă de siguranță a locuitorilor orașului. De aceea, vom aloca banii solicitați, circa 12 milioane de lei, și sper că lucrurile vor reveni în curând la normal”, a  mai transmis premierul Marcel Ciolacu.

Ai putea citi și: Bani de la primării pentru români. Se dau gratis 3.000 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult