- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciolacu, declarație surprinzătoare de 1 Decembrie: „Mi-aş dori ca România să se unească cu Republica Moldova. Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei”

02 Dec, 00:49 • Gabriela Andreescu
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că şi-ar dori ca România să se unească cu Republica Moldova, arătând, în context, că aceasta este calea "mai scurtă" pentru ca Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană.
Ciolacu, declarație surprinzătoare de 1 Decembrie: „Mi-aş dori ca România să se unească cu Republica Moldova. Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu i-a surprins pe jurnaliștii de la Romania TV în cadrul unui interviu. Acesta a afirmat tranșant faptul că își dorește unirea Republicii Moldova cu România. Mai mult, politicianul român a declarat că unirea cu țara noastră este modalitatea ce mai scurtă pentru Republica Moldova de a intra în NATO și UE.

Marcel Ciolacu a precizat că îşi doreşte unirea României cu Republica Moldova, iar această ţară trebuie să aibă acelaşi traseu ca al statului nostru şi anume UE şi NATO. Liderul PSD a adăugat că războiul din Ucraina este între „un dictator” şi un stat suveran şi civilizat.

Ciolacu a afirmat că, dintre toate statele din proximitatea războiului dintre Rusia și Ucraina, Republica Moldova este cel mai vulnerabil. Fără un sprijin masiv din partea unor aliați, țara vecină riscă să intre din nou sub sfera de influență a Rusiei:

„Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm – lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică, mai devreme sau mai târziu?”, a declarat liderul PSD.

Citește și: Premierul Ciucă vine să îi liniștească pe românii care se tem că vom rămâne în pană de curent: „Probabilitatea de a intra într-un blackout este foarte, foarte mică”

Marcel Ciolacu a declarat că îşi doreşte unirea României cu Republica Moldova
Marcel Ciolacu a declarat că îşi doreşte unirea României cu Republica Moldova

Marcel Ciolacu a argumentat că, pe căile birocratice obișnuite, Republica Moldova va intra în structurile Europene și Nord-Atlantice în cel puțin 10 ani. Această perioadă lungă de timp poate fi scurtată prin unirea cu România:

„Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puţin. Sau ai varianta mai scurtă în care România se uneşte cu Republica Moldova şi Republica Moldova cu România. Eu mi-aş dori varianta mai scurtă ca România să se unească cu Republica Moldova,” a declarat politicianul român.

Liderul PSD a făcut apel la dorința românilor de a se uni cu frații de peste Prut și consideră că, pentru acest pas, este necesar un referendum în ambele state:

„Republica Moldova trebuie să fie acelaşi cu al românilor din România – UE şi NATO. Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova. Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal. Nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, în exclusivitate la Romania TV.

Acesta a mai spus că „războiul din Ucraina nu este un război între Rusia şi Ucraina. Este un război dintr-un dictator, un agresor şi o ţară suverană, civilizată. A atacat total incorect”, a adăugat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Citește și: Președintele Academiei Române, mesaj de Ziua Națională: „Faptul că suntem români nu ne împiedică să fim europeni”. „Să le arătăm străinilor că nu suntem barbari”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult