- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciolacu spune STOP risipei banilor publici! Liderul PSD susține eliminarea bonusurilor bugetarilor. „S-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanţa în muncă”

05 Apr, 17:28 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu declară oficial că este pro pentru eliminarea bonusurilor bugetarilor. Liderul PSD spune că este nevoie de o „curățenie generală”.
Ciolacu spune STOP risipei banilor publici! Liderul PSD susține eliminarea bonusurilor bugetarilor. „S-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanţa în muncă”

Marcel Ciolacu dă cărțile pe față! În pline discuții despre eliminarea bonusurilor bugetarilor, liderul PSD declară oficial că este de acord cu această măsură, tocmai pentru a opri risipa banilor publici, relatează ziare.com.

Ciolacu, declarații inedite despre bonusurile bugetarilor

Marcel Ciolacu nu se ascunde după degete. Concret, liderul PSD și-a exprimat opinia într-o postare redactată pe pagina de Facebook, acolo unde arată că este de acord cu eliminarea bonusurilor bugetarilor. Mai mult decât atât, reprezentantul spune că ministrele și instituțiile ar trebui să reanalizeze posturile ocupate de angajații care, pe lângă salariul lunar, beneficiază și de pensia de la stat.

Ciolacu declară că este o sfidare ca „tinerii pensionari” să fie reangajați la stat, uneori chiar pe aceeași funcție, totul în timp ce restul cetățenilor lucrează cu vârf și îndesat pentru salariu sau pentru a-și câștiga în cele din urmă pensia cuvenită. Din acest punct de vedere, liderul PSD solicită o „curățenie generală”.

Citește și: Decizie fără precedent: cheltuielile bugetare sunt reduse cu 20 de miliarde de lei. Se vor lua măsuri pentru creșterea colectării taxelor, după ce ANAF nu a contribuit suficient la buget

„Solicit deci o curăţenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiţii”, afirmă Marcel Ciolacu.

„Este profund inechitabil ca atunci când cetăţenii se confruntă cu greutăţi şi cu scăderea puterii de cumpărare, cheltuielile statului să se extindă fără măsură.

Un Guvern, care este alături de cetăţeni, trebuie să ia măsuri pentru diminuarea risipei de fonduri din instituţiile publice.

Trebuie să analizăm toate zonele din aparatul de stat în care există cheltuieli exagerate sau nejustificate. De exemplu, ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugetar”, completează liderul PSD.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a punctat că se referă la sporurile sau premiile pe care bugetarii le primesc, fără să aibă legătură cu performanța în muncă. Oficialul precizează că bonusurile în cauză s-au transformat într-o rentă permanentă.

Președintele PSD spune că, „de asemenea, ţinând cont că s-a vorbit mult despre reforma pensiilor, ar trebui ca toate ministerele şi celelalte instituţii să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajaţi care, pe lângă salariu, primesc şi pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare!”. Din acest punct de vedere, Ciolacu precizează că risipa banilor publici trebuie redusă drastic.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu, după eşecul negocierilor lui Petre Daea cu Comisia Europeană: „Au introdus condiţii care au dezavantajat clar România. Statul trebuie să intervină”