- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciprian Ciucu critică decizia primarului Clotilde Armand de a oferi tichete de 1.000 de lei: „Nu votăm orice prostie; O primărie nu trebuie să fie o agenție de plăți sociale”

13 Oct, 15:09 • Gabriela Andreescu
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și edilul Sectorul 6, Ciprian Ciucu, au răspuns joi întrebărilor jurnaliștilor în legătură cu promisiunea pe care a făcut-o, în urmă cu 3 zile, edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, de a oferi tichete de 1.000 de lei cetățenilor din sectorul respectiv
Ciprian Ciucu critică decizia primarului Clotilde Armand de a oferi tichete de 1.000 de lei: „Nu votăm orice prostie; O primărie nu trebuie să fie o agenție de plăți sociale”

Nicușor Dan și Ciprian Ciucu au criticat intenția anunțată recent de Clotilde Armand

Edilul Sectorului 1 a declarat, recent, că, din banii pe care i-a economisit diminuând frecvența operațiunilor de curățenie pe care le face Romprest, intenționează să ofere fiecărui cetățean din Sectorul 1 care a împlinit 18 ani, indiferent de venit, un tichet de 1.000 de lei. Tichetele respective ar urma să poată fi folosite de populație ca ajutor în combaterea crizei energetice, cum ar fi plata unor măsuri de eficientizare energetică a locuințelor și pentru plata facturilor la energie.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avut o atitudine rezervată cu privire la intenția edilului de la Sectorul 1. Acesta a declarat că în mandatul său la PMB nu încurajează acordarea de vouchere, dar că lasă bucureștenii să decidă cât de oportună e promisiunea primarului Sectorului 1.

„Ca gest? Las bucureștenii să aprecieze. Pe cei din Sectorul 1, dacă se va implementa”, a declarat Nicușor Dan

Primarul Capitalei a adaugat că vestitele vouchere acordate în timpul administrației Firea, mai puțin ajutoarele pentru persoane cu dizabilități, adulți și copii, au fost eliminate în timpul mandatului său.

Pe de altă parte, edilul Sectorului 6 a abordat o atitudine mai tranșantă pe tema acordării de vouchere de către primării.

„Evident că nu. Asta s-a întâmplat și înainte, la Primăria Capitalei. O primărie nu trebuie să fie o agenție de plăți sociale. O primărie trebuie să vină cu proiecte de infrastructură. Și să livreze populației servicii publice de calitate – de la curățenie, până la transport public (dacă are acele competențe) școli, grădinițe…. Acolo trebuie să meargă banii.”, a declarat Ciprian Ciucu.

Te-ar putea interesa și: Peste 20.000 de apartamente din Sectorul 6 au avize false. Ciprian Ciucu: „Analizăm şi votăm ceea ce s-a întâmplat”

Edilul Sectorului 6 consideră că nu există bază legală pentru intenția primarului Clotilde Armand:

„Nu văd care e baza legală. Pentru că asta a fost așa, o idee aruncată în spațiul public. Dar vă zic: nu are bază legală. Evident, nu votăm orice prostie. Nu știu ce are de câștigat doamna primar cu această măsură, pentru că se adresează altui electorat. Nu propriului electorat,” a spus Ciucu.

Ciprian Ciucu consideră ca o eventuală punere în aplicare a deciziei ar însemna un coșmar administrativ:

„Imaginați-vă ce înseamnă să ai 17.000 de oameni care vin să deconteze facturi de uși, ferestre și centrale termice. Capacitatea administrativă a unei primării va fi pusă la încercare.”

În cadrul declarațiilor acordate jurnaliștilor, Nicușor Dan și Ciprian Ciucu au criticat intenția primarului Clotilde Armand
În cadrul declarațiilor acordate jurnaliștilor, Nicușor Dan și Ciprian Ciucu au criticat intenția primarului Clotilde Armand

Primarul sectorului 6 a continuat cu o serie de critici la adresa edilului de la sectorului 1, și la neînțelegerile din cadrul Consiliului Local care duc la blocarea desfășurării activității în condiții normale.

„Un primar este un politician. Nu contează cu cine își face majoritatea în Consiliul Local. Este datoria lui ca primar să își facă majoritate. Prima datorie pe care o are față de cetățeni. Asta înseamnă nu să le facă dosare penale consilierilor locali, după care să le ceară votul. Trebuie să-i aducă la masă, să negocieze.”

„Pentru că e datoria primarului să creeze majorități, să nu își antagonizeze pe toată lumea, să deschidă fronturi în toată direcțiile. Pentru că acel mandat va fi doar despre fronturi deschise în toate direcțiile.”

Citește și: Ce prețuri vor plăti bucureștenii pentru căldură? Nicușor Dan: „să nu se aștepte la creșteri în ceea ce privește partea pe care o plătesc ei”

Ciucu consideră Sectorul 1 „un caz pierdut” din cauza situației conflictuale din cadrul administrației publice locale.

„Sectorul 1, din păcate, cu o atitudine extrem de conflictuală, permanent întreținută în toate direcțiile, pentru mine este un caz pierdut. Și o zic cu mâhnire, pentru că sunt în coaliție cu USR la Sectorul 6 și funcționează. Ca și la Consiliul General.”

Ciprian Ciucu, care este și președintele PNL București, a oferit o serie de sfaturi edilului sectorului 1

„Ceea ce trebuie să facă doamna primar – dacă nu e prea târziu – este să își revizuiască complet atitudinea. Să își aleagă unul dintre cele 2 partide. Dacă cu PNL nu se mai poate, să aleagă PSD. Să își facă o majoritate. Înțeleg toți ceilalți primari că ai nevoie de majoritate.”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult