- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Circulația pe Transfăgărășan revine la normal! Cum se va circula până la eliminarea oricărui pericol

07 Jul, 10:46 • Constantin Cristina
Circulația pe Transfăgărășan s-a reluat începând cu azi dimineață de la ora 9:00, în urma unor căderi de pietre pe carosabil. Cum se circulă?
Circulația pe Transfăgărășan revine la normal! Cum se va circula până la eliminarea oricărui pericol

Traficul revine la normal pe Transfăgărășan, însă vor fi câteva reguli în privința circulației până la eliminarea oricărui pericol, a transmis observatornews.ro.

Șoferii pot circula pe Transfăgărășan, însă o vor face pe un singur sens, alternativ. Totul a pornit de la ploile abundente care au dus la căderea unor piere pe carosabil.

Citește și: UPDATE. Transfăgărășanul, închis de urgență din cauza căderilor masive de pietre! Autoritățile fac anunț de ultim moment pentru șoferi

Circulația pe Transfăgărășan revine la normal! Cum se va circula până la eliminarea oricărui pericol

„Circulaţia rutieră a fost reluată alternativ, pe un sens, pe DN 7C (Transfăgărăşan), pe tronsonul kilometric 56+700 de metri (loc. Arefu, jud. Argeş) – 116+800 de metri (Bâlea, jud. Sibiu). Reamintim că în cursul zilei de ieri, ploile abundente au determinat căderi masive de pietre şi copaci pe carosabil, fiind în continuare lucrări de curăţare a suprafeţei de rulare în localitatea Arefu, judeţul Argeş”, a anunţat Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Transfăgărășan
Transfăgărășan

Radu Perianu, prefectul județului Argeș, a anunțat ieri seară închiderea temporară a circulației.

„Circulaţia va fi închisă pe cel mai spectaculor drum din acest moment şi până mâine dimineaţă, la ora 9,00! Am luat decizia de a opri traficul pentru că vreau să evităm orice pericol. În zona în care au fost aluviuni, plouă în continuare. Codul portocaliu de vreme rea este în vigoare până la ora 02,00, în această noapte”, a precizat Radu Perianu.

În urma căderilor de pietre pe DN 7C – Transfăgărășan au fost blocate 100 de mașini, iar o femeie poloneză a fost rănită ușor și a primit îngrijiri medicale din partea SMURD.

„Fac un apel la informarea pe toate căile, inclusiv de către cabanieri, că circulaţia este închisă, pentru siguranţa celor care s-ar putea aventura în zonă”, a transmis prefectul.

Transfăgărășan
Transfăgărășan

Stare inițială

Joi, 6 iulie, în jurul orei 16:00, ISU Argeș a transmis un avertisment de ultimă oră pentru șoferi: traficul este blocat pe DN7C, în zona Valea lui Stan. La fața locului este prezent personalul de la SDN și UAT Arefu. În zona afectată sunt deja efectuate intervenții de către echipajul SMURD și Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș.

„Sesizare de Aluviuni care blochează DN7C -Transfăgărășan, în zona Valea lui Stan. La fața locului intervin utilaje și personal de la SDN și UAT Arefu. În zona afectată se deplasează echipajul SMURD de la Cota 2000 și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș”, arată ISU Argeș.

Alte articole: Circulaţia pe Transfăgărăşan se deschide miercuri la ora 8:00. Traseul pe unde se va putea circula