- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Circulaţia pe Transfăgărăşan se deschide miercuri la ora 8:00. Traseul pe unde se va putea circula

20 Jun, 20:19 • Cornel Ghimeșan
Circulația pe Transfăgărășan se deschide miercuri, 21 iunie 2023, la ora 08:00, pe sectorul de drum Piscul Negru (km 104) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800). Circulația va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 7:00 - 21:00, transmite Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Circulaţia pe Transfăgărăşan se deschide miercuri la ora 8:00. Traseul pe unde se va putea circula

Circulaţia pe Transfăgărăşan se deschide miercuri la ora 8:00. Lucrările de deszăpezire au fost finalizate, iar în urma verificărilor derulate s-a constatat că toate lucrurile sunt puse la punct. Astfel, începând din 21 iunie 2023, de la ora 8:00 șoferii vor putea ajunge cu mașina până la Bâlea Lac.

Circulaţia pe Transfăgărăşan se deschide miercuri la ora 8:00

„Se deschide circulația pe Transfăgărășan (DN7C) mâine (miercuri – n.r.) de la ora 8.00, între Piscul Negru (km 104) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800)! Pe acest sector de drum, aflat la mare altitudine, circulația va fi permisă doar pe timpul zilei (între orele 7.00 – 21.00), iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar, până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță”, a anunţat directorul CNAIR, Cristian Pistol, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Este oficial! Ministrul Grindeanu anunță când se va putea circula pentru prima dată pe Autostrada Moldovei! „Este un record”

„Pentru a vă putea bucura de frumusețea acestui drum unic în lume este recomandat să circulați cu atenție și să respectați restricțiile impuse. Este important să acordați o atenție suplimentară atunci când circulați pe acest drum, având în vedere că anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă. Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercați să hraniți urșii, chiar dacă va aflați în autovehicul și să nu faceți gesturi care ar putea să declanșeze reacții agresive ale acestora”, a mai transmis Cristian Pistol.

 

Citeşte şi: Radarele mobile vânează șoferii care fac „blatul” în parcările din Capitală. Atenție, se dau amenzi uriașe!

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren și a altor riscuri de circulație.

În prezent, în perioada 25 octombrie 2021 – 30 iunie 2022, DN 7C – TRANSFĂGĂRĂŞAN este ÎNCHIS PARȚIAL pe sectorul de drum cuprins între Piscu Negru – jud. Argeş (kilometrul 104) şi Bâlea Cascadă – jud. Sibiu (kilometrul 130,8). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie 2022.

Drumul rămâne DESCHIS circulaţiei rutiere tot timpul anului pe următoarele zone:
– Jud. Argeş – din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104) – Complex Capra (km.108);
– Jud. Sibiu – de la intersecţia DN 1 cu DN 7C (km. 152) până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130,8).

Traseul complet Transfăgărășan 2023: Bascov – Curtea de Argeş – Cetatea Poenari – Baraj Vidraru – Lac Vidraru – Piscu Negru – Cabana Capra – Cascada Capra – Bâlea Lac – Cârţişoara.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult