- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Circulație oprită în pasajele Pipera și Andronache. Câte zile va fi afectat traficul?

03 Jan, 09:40 • Cornel Ghimeșan
Traficul în Capitală va fi afectat de lucrările care au loc la două treceri de cale ferată. Din această cauză circulația va fi oprită în pasajele Pipera și Andronache.
Circulație oprită în pasajele Pipera și Andronache. Câte zile va fi afectat traficul?

Traficul din București va fi îngreunat din cauza faptului că circulația mașinilor va fi interzisă de astăzi până joi, 5 ianuarie, prin pasajele din zonele Pipera și Andronache. Această măsură a fost luată din cauza lucrărilor de reabilitare la două treceri treceri de cale ferată.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că, în perioada 3 – 5 ianuarie, se vor desfășura lucrări de reabilitare a trecerilor la nivel cu calea ferată situate pe linia magistrală 800, București Nord – Constanța, la km 11+035 (zona Pipera) și la km 13+951 (zona Andronache).

Citește și: Schimbări majore pentru șoferi! Sistemul „e-SIGUR” de monitorizare a traficului a fost aprobat!

Care sunt restricțiile din trafic

Lucrările se vor realiza de SRCF București, în regie proprie, dar și cu firme de specialitate, prin închidere de linie și interzicerea totală a circulației auto prin pasaje, după următorul program:

  • în data de 03.01.2022, intervalul orar 7:00 – 21:00, se vor executa lucrări în zona trecerii la nivel situată la km 11+035, cu închiderea circulației feroviare pe fir II Băneasa – Pantelimon (circulația feroviară se va realiza pe firul I) și interzicerea circulației auto prin pasaj
  • în data de 04.01.2022, intervalul orar 700 – 2100, se vor executa lucrări în zona trecerii la nivel situată la km 13+951, cu închiderea circulației feroviare fir I Băneasa – Pantelimon (circulația feroviară se va realiza pe firul II) și interzicerea circulației auto prin pasaj
  • în data de 05.01.2022, în intervalul orar 700 – 2100,se se vor executa lucrări în zona trecerii la nivel situate la km 13+951, cu închiderea circulației feroviare fir II Băneasa – Pantelimon (circulația feroviară se va realiza pe firul I) și interzicerea circulației auto prin pasaj.

Circulație oprită în pasajele Pipera și Andronache. Câte zile va fi afectat traficul?

Lucrările de reabilitare a trecerilor la nivel vor consta în refacerea suprastructurii căii, prin înlocuirea traverselor defecte cu traverse de beton noi, refacerea sistemului de drenare a apelor pluviale în zona trecerilor la nivel, completarea prismului de balast cu piatra spartă nouă, burajul mecanizat al liniei CF cu utilaje de cale, pentru remedierea deficientelor de nivel și direcție și montarea dalelor elastice noi.

Șoferii sunt rugați să respecte restricțiile și semnalizarea rutieră temporară, folosind rute alternative de circulație în intervalul orar aferent desfășurării lucrărilor.

Alte articole: Traficul din București reprezintă cea mai mare problemă cu care se confruntă șoferii. Cu ce soluții vin experții în această situație

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult