- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Claudiu Năsui, audiat la DNA în dosarul măștilor neconforme pentru MApN, în care este vizat și Victor Pițurcă

06 Feb, 13:37 • Andrei Alina
Deputatul USR Claudiu Năsui s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie. El este audiat în dosarul în care sunt cercetaţi fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, fiul acestuia, Alexandru Piţurcă, şi director general al Companiei Naţionale Romarm SA, Gabriel Ţuţu.
Claudiu Năsui, audiat la DNA în dosarul măștilor neconforme pentru MApN, în care este vizat și Victor Pițurcă

La DNA continuă audierile în dosarul privind măștile neconforme pentru Armată. Claudiu Năsui, fostul ministru USR al Economiei în guvernul Cîțu, a venit luni la DNA pentru a da declarații în dosarul de corupție, în care sunt vizați șeful Romarm, Victor Pițurcă și fiul lui, Alexandru Pițurcă.

Întrebat la intrarea în sediul DNA de ce se află încă în funcţie Gabriel Ţuţu, Năsui a răspuns: „Eu am început procedurile de demitere şi ele au fost oprite de cei care au venit după. Uitaţi-vă cine a fost în Consiliul de Administraţie înainte şi după. Puteţi să vedeţi cine a numit oamenii în CA şi cine a susţinut directorul general în fiecare companie de stat”.

Citește și: Abia acum s-a aflat! Câți bani au ajuns la familia Pițurcă, în urma afacerii măștilor neconforme pentru Armata Română

Fostul selecționer al Naționalei de fotbal Victor Piturca a ajuns luni la Tribunalul București unde se judecă apel depus de avocatul lui împotriva deciziei de a-l plasa sub control judiciar. Fostul selecționer este acuzat de cumparare de influentă. Este vorba despre un dosar cunoscut opiniei publice sub numele de „Măști pentru MApN” privind achiziția de măști neconforme livrate în spitalele Ministerului Apărării.

Săptămâna trecută, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Citește și: Câţi ani de puşcărie riscă Victor Piţurcă în Dosarul „Măşti pentru MApN”. Cum este afectat de condamnarea cu suspendare din „Cazul Valiza”

Magistratul a dispus ca cei doi să fie plasaţi sub control judiciar, având mai multe interdicţii.