- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Claudiu Năsui reacționează public după ce s-a spus că este urmărit penal. „Se vede că am deranjat multă lume”

07 Feb, 12:01 • Stefan Simion
Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui a reacționat public după ce s-a spus că este urmărit penal. Politicianul a transmis un mesaj public, prin intermediul căruia lămurește situația.
Claudiu Năsui reacționează public după ce s-a spus că este urmărit penal. „Se vede că am deranjat multă lume”

Fostul ministru al Economiei a transmis un mesaj public după ce s-a spus că este urmărit penal. Politicianul din partea USR, Claudiu Năsui ar fi urmărit de autorități pentru favorizarea infractorului, ascunderea sau distrugerea de probe din anchetă şi neglijenţă în serviciu, anunță antena3. Ce reacție a avut însă Năsui.

Claudiu Năsui susține că nu este urmărit penal

Claudiu Năsui a fost citat la DNA încă de luni, 06 februarie, însă acesta a spus că a venit în calitate de martor în dosarul măștilor vândute la suprapreț, în care mai sunt vizați șeful Romarm și fostul selecționer Victor Pițurcă. Acesta susține că informația cum că ar fi urmărit penal a fost falsă.

„Fake news. Claudiu Năsui, fost ministru USR al Economiei, nu este anchetat penal. Din contră, el este denunțător în mai multe dosare. Toate neregulile găsite de Claudiu Năsui la Ministerul Economiei au fost denunțate la DNA.

Va fi depusă și o sesizare la CNA, iar postul Antena 3 va fi dat în judecată. În timpul mandatului de ministru al Economiei, Claudiu Năsui a fost șicanat prin depunerea de plângeri penale pe tot felul de motive închipuite, dar nu s-a început nicio urmărire penală, pentru că acuzațiile erau total nejustificate”, a transmis USR pe pagina oficială.

Mai mult, fostul ministru al Economiei susține că informațiile nu sunt prezentate complet.

Se vede că am deranjat multă lume. Nu e o coincidență că minciuna aceasta apare fix în ziua în care am dat declarații la DNA în calitate de martor. Nu doar că nu sunt urmărit penal, dar sunt denunțător și martor în mai multe procese penale deschise tocmai pentru neregulile pe care le-am găsit când am preluat Ministerul Economiei. Scopul minciunii promovate de Antena 3 este, probabil, acoperirea dosarului privind măștile din pandemie în care am fost citat, chiar luni, ca martor. Voi sesiza CNA și voi da în judecată Antena 3 pentru că nu poți să livrezi astfel de mizerii publicului și să scapi nesancționat”, a declarat Claudiu Năsui, în comunicatul de presă.

Informația inițială

„Domnul Năsui este vizat de o anchetă penală şi are un dosar de urmărire penală. Documentul care arată că el este subiectul unei anchete penale, că este urmărit penal pentru fapte foarte grave: ajutarea infractorului, ascunderea, distrugerea sau alterarea de probe şi neglijenţă în serviciu.

Ce ştim până în acest moment este că domnul Năsui, fost ministru al Economiei, a trimis Corpul de Control în două ocazii separate la o companie din subordine, deci nu la Romarm. Putea să îl dea afară pe Ţuţu, dar nu l-a dat. A trimis la altă companie din subordine, dar veţi vedea legătura dintre cele două dosare pentru că vorbim despre un mod de a acţiona care este dubios de similar.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în soluţionare dosarul cu numărul de mai sus privind efectuarea urmăririi penale în cauza cu numărul de mai sus faţă de numitul Claudiu Iulius Gavril Năsui, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolele respective din Codul Penal. Ce constată? Constată că domnul acesta trimite Corpul de Control la o companie din subordine. Ce s-a întâmplat cu raportul de control pe care chiar ministrul Năsui l-a cerut?

Năsui a refuzat să îl semneze, deşi acest raport se pare că ar putea conţine informaţii foarte utile. Există un caz doi, pentru că Năsui în primul caz a acţionat aşa, când Năsui trimite Corpul de Control să verifice achiziţiile din minister. Corpul de Control raportează şi ministrul, din nou, nu semnează. A doua oară trimite Corpul de Control şi ministrul nu semnează. E un alt raport numărul 1370 din 23.02.2021 care rămâne fără semnătură şi fără răspuns din partea ministrului. De această dată, chiar în interiorul ministerului, ar fi găsit Corpul de Control probleme. Pe cine a favorizat Năsui nesemnând şi acest al doilea document?”, a explicat Mihai Gâdea în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, de la Antena 3 CNN.

Amintim că la DNA continuă audierile în dosarul privind măștile neconforme pentru Ministerul Apărării Naționale, iar ancheta scoate la iveală, rând pe rând, mai multe persoane ce primesc rol de martor sau chiar de inculpat. În prezent, Claudiu Năsui este implicat în același dosar cu Victor Pițurcă și fiul lui, Alexandru Pițurcă.

Ai mai putea citi: Claudiu Năsui, audiat la DNA în dosarul măștilor neconforme pentru MApN, în care este vizat și Victor Pițurcă

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult