- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Clienții „furați” la bani într-o stație Lukoil! Oamenii legii și-au dat seama și au închis unitatea în cel mai scurt timp

19 Nov, 22:57 • Fundeanu Madalina
Comisarii ANPC au descoperit că, la o stație Lukoil din județul Ilfov, clienții sunt „furați” la bani. Vizita reprezentanților instituției au demarat un control, care a fost urmat imediat de verificarea și sancționarea stației.
Clienții „furați” la bani într-o stație Lukoil! Oamenii legii și-au dat seama și au închis unitatea în cel mai scurt timp

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit că, la o stație Lukoil din județul Ilfov, clienții sunt „furați” la bani. Vizita reprezentanților instituției au demarat un control, în urma unei sesizări. S-a impus verificarea și sancționarea stației, potrivit cancan.ro.

Stația Lukoil în care clienții au fost furați

O stație Lukoil din Ciolpani, județul Ilfov, a fost sancționată de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce au sesizat nereguli. Controlul a venit în urma unei sesizări. S-a descoperit că, la stația respectivă de alimentare, clienții erau „furați” la bani. La fața locului a fost trimisă o echipă, pentru a verifica și sancționa stația. Paul Anghel, directorul general ANPC, a transmis că este un aspect care nu poate fi tolerat.

„Am primit informaţia legată de «furtul» la pompă în urmă cu foarte puţin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea şi sancţionarea acestuia. Indiferent de cât de puţini bani sunt «făcuţi» aşa şi indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face, acest lucru este de netolerat.

De fiecare dată am sperat că lucrurile se vor îmbunătăţi în urma acţiunilor noastre, din păcate văd că acest lucru nu se întâmplă la nivelul pe care ni-l dorim. Avem suficient de multă mină în pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen”, a transmis Paul Anghel, director general ANPC.

Te-ar putea interesa și: Răsturnare de situație! Guvernul a aprobat bugetele CFR SA și CFR Călători, precum și tichetele de masă ale angajaților Metrorex

Lukoil
Lukoil

În urma efectuării controlului la stația Lukoil din Ciolpani, județul Ilfov, comisarii ANPC au constatat nereguli la comercializarea produsului benzină ECTO 100. În plus, s-au găsit și alte nereguli în legătură cu produsele pe care le comercializează, în stație, acestea nefiind depozitate în condițiile stabilite de producător. S-a aplicat o amendă de 55.000 de lei. Stația din Ilfov a fost închisă temporar. Au fost efectuate precizări despre prețul afișat la pompă.

„Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acţionarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenţia: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37.

La determinarea cantităţii de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferenţă în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri. De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condiţiile stabilite de producător”, au precizat comisarii ANPC.

757 de amenzi contravenționale au fost aplicate în toată țara

Totodată, în ultima perioadă, comisarii ANPC au descoperit o serie de nereguli și în restaurantele din țară. Au fost regăsite și în marile lanțuri comerciale. De exemplu, inspectorii au făcut o razie în aproape 300 de magazine LIDL, descoperind nereguli. Printre acestea se numără legume și fructe stricate, dar și condiții de depozitare necorespunzătoare.

Au fost aplicate 757 de amenzi contravenționale (7,5 milioane de lei. în total). S-a decis oprirea temporarea a prestării serviciilor în 23 de puncte de lucru. S-a dispus oprirea temporară a patru unități, pe o perioadă de până la 6 luni, în județele Botoșani, Galați și Giurgiu, conform sursei citate.

Vezi și: Rușii de la Lukoil s-au îmbogățit importând gaze în România. Câți bani au făcut