- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR construiește un nou pasaj! Contractul este în valoare de 65 de milioane de lei din PNRR și va fi construit între DN 1 C și Parcul Industrial Tetarom III de lângă Cluj Napoca!

18 Dec, 14:14 • Oprea Alina
Se dorește a se face legătura între Drumul Național 1 C Cluj - Dej - Baia Mare și Parcul Industrial Tetarom III din zona e nord - est a municipiului Cluj-Napoca, astfel că a fost deschisă licitația pentru proiectarea și execuția pasajului rutier de la Jucu. CNAIR menționează un contract de 65 de milioane de lei!
CNAIR construiește un nou pasaj! Contractul este în valoare de 65 de milioane de lei din PNRR și va fi construit între DN 1 C și Parcul Industrial Tetarom III de lângă Cluj Napoca!

În decursul zilei de luni, 18 decembrie, Compania de Drumuri a lansat licitația pentru proiectarea și execuția pasajului rutier de la Jucu, pe DN1C, un pasaj peste linia CFR care să facă legătura între Drumul Național 1 C Cluj – Dej – Baia Mare și Parcul Industrial Tetarom III din zona e nord – est a municipiului Cluj-Napoca. Acest proiect este finanțat din PNRR și are o valoare de 65,5 milioane lei, iar durata este de 30 de luni cu 6 luni proiectare și 24 de luni pentru execuție. Lungimea pasajului va fi de 233 metri cu un drum de legătură de 900 de metri, potrivit documentației pe care a studiat-o Economedia.

Ai putea fi interesat și de: Plata taxei pentru Podul Giurgiu-Ruse se va realiza doar în lei! Ministerul Transporturilor interzice achitarea acesteia în euro sau dolari

CNAIR construiește un nou pasaj

,,Ob. contractului consta in prestarea serviciilor de expropiere si de proiectare , precum si Executia lucrarilor pentru realizarea obiectivului de investitii: Pasaj de legatura intre DN1C si Parcul Industrial Tetarom III. ” – se arată în SEAP.

CNAIR, un nou contract
CNAIR, un nou contract

Ceea ce este important de menționat este faptul că acest proiect se derulează într-un parteneriat CJ Cluj-CNAIR. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în luna octombrie a anului 2022, conform publicației ActualdeCluj.ro, care are o valoare de 78 de milioane de lei.

Potrivit documentației tehnice efectuate, pasajul va fi construit la Jucu, intersecția DN 1 C cu Drumul Județean 109 D peste linia de tren 401 Cluj-Napoca-Apahida-Dej Călători, în zona intersecției fiind amplasată și stația CFR Jucu. Pasajul este necesar pentru a reduce timpul de așteptare la bariera CFR și cozile care se formează pe DN 1 C pentru virajele la dreapta/stânga după coborârea barierei.

Conform datelor furnizate, ofertele la contract vor putea fi depuse până pe data de 5 februarie 2024. Din punct de vedere al prețului ofertei, ponderea acesteia este de 70% din punctaj.

Ai putea fi interesat și de: Sunt impuse modificări la frontiera cu Bulgaria! Se doresc măsuri pentru fluidizarea traficului, dar și pentru plata taxei pentru podul de peste Dunăre!