- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sunt impuse modificări la frontiera cu Bulgaria! Se doresc măsuri pentru fluidizarea traficului, dar și pentru plata taxei pentru podul de peste Dunăre!

13 Dec, 23:14 • Oprea Alina
Vor fi propuse Ministerelor Transporturilor, atât pentru România, cât și pentru Bulgaria, măsuri pentru a fluidiza traficul de la frontieră, dar și modificări pentru plata taxei de la Podul de peste Dunăre!
Sunt impuse modificări la frontiera cu Bulgaria! Se doresc măsuri pentru fluidizarea traficului, dar și pentru plata taxei pentru podul de peste Dunăre!

Autorităţile din judeţul Giurgiu şi cele din regiunea Bulgaria, Ruse vor propune Ministerelor Transporturilor din ambele țări ca taxa pe care şoferii trebuie să o plătească pentru a tranzita podul peste Dunăre, care face legătura dintre cele două ţări, să poată fi achitată online.

Această măsură a fost discutată, în decursul zilei de miercuri, într-un cadru al unei întâlniri la care au participat reprezentanți ai Prefecturii Giurgiu alături de guvernatorul regiunii Ruse. De asemenea, au fost formulate și alte propuneri care să ajute la fluidizarea traficului rutier din acea regiune a punctului de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse.

Ai putea fi interesat și de: Podul de la Brăila suspendat peste Dunăre va putea fi circulat și pe timp de noapte începând cu data de 30 noiembrie! În cazul condițiilor meteorologice nefavorabile acesta va fi închis!

Măsuri la frontiera cu Bulgaria!

Motivul pentru care s-a ajuns la această discuție este strâns legat și de accidentele care se întâmplă în acea regiune, dar și de aglomerație. Astfel, miercuri, prefectul județului Giurgiu, Florentina Stănculescu și subprefectul județului Giurgiu, Mirel Brăgaru, cu guvernatorul Regiunii Ruse, Danail Kovachev, subprefectul Regiunii Ruse, Georgi Georgiev, precum și preşedintele Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva, au avut această discuție pentru a se putea ajunge la un numitor comun, o rezolvare.

Frontieră Bulgaria - România
Frontieră Bulgaria – România

”În cadrul şedinţei, subprefectul judeţului Giurgiu a propus ca atât Instituţia Prefectului – judeţul Giurgiu, cât şi cea din Ruse, să transmită o propunere către Ministerul Transporturilor aferent ambelor state, conform căreia taxa pentru trecerea Podului pentru turisme să poată fi achitată online şi, astfel, lucrătorii care se ocupă de încasarea acestei taxe să poată fi transferaţi pentru a se ocupa de activitatea de măsurare a greutăţii autocamioanelor”, a comunicat, la sfârșit, Prefectura Giurgiu, potrivit informațiilor furnizate de Bugetul.ro.

De asemenea, guvernatorul regiunii Ruse s-a arătat convins că soluţia ideală pentru fluidizarea traficului între Giurgiu şi Ruse este construirea unui nou pod peste Dunăre, Danail Borisov Kovachev afirmând că va face tot ce este posibil pentru implementarea unui astfel de proiect.

A mai fost discutată o problemă, aceea fiind strâns legată de faptul că nu sunt operaţionalizate la capacitate maximă cântarele folosite pentru măsurarea greutăţii autocamioanelor. Dinacest punct de vedere, autorităţile bulgare au propus ca de fiecare dată când se înregistrează valori mari de trafic pentru turisme şi mai mic pentru autocamioane, lucrătorii care se ocupă de măsurarea greutăţii să fie transferaţi pentru a eficientiza controlul turismelor.

”Prefectul judeţului Giurgiu a semnalat o problemă deosebit de gravă în ceea ce priveşte traficul rutier în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse, şi anume accidentele rutiere tot mai numeroase ce au loc pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, cauzate de staţionarea pe zeci de kilometri a tirurilor care tranzitează frontiera româno – bulgară.

La rândul său, guvernatorul Regiunii Ruse a precizat că statisticile arată că în ultimii ani, numărul tirurilor care tranzitează frontiera româno – bulgară a crescut semnificativ, de aceea această problemă afectează atât partea română, cât şi cea bulgară, mai ales că se cunoaşte capacitatea permisă de infrastructura podului ce leagă cele două state”, se mai arată în comunicat, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Construcția celui de-al treilea pod peste Dunăre este în pregătire!