- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Codul rutier 2024. Un nou indicator rutier pentru șoferii din România. Ce trebuie să faci atunci când îl întâlnești

24 May, 11:28 • Bocioacă Bianca
Un nou indicator rutier ar putea apărea pe drumurile din România. Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un proiect ce propune introducerea unui nou semn de circulație și a unor noi marcaje rutiere pe șoselele din țară.
Codul rutier 2024. Un nou indicator rutier pentru șoferii din România. Ce trebuie să faci atunci când îl întâlnești

În încercarea de a reducere numărul accidentelor mortale de pe drumurile din România, MAI vine cu o serie de noi propuneri ce au în vedere circulația rutieră. Acestea sunt precizate în cadrul unui proiect de Ordonanță de Urgență care se află în dezbatere publică. Astfel, ar urma ca pe drumurile din țară să fie introdus un nou indicator rutier.

Citește și: Codul rutier 2024. Atât șoferii, cât și bicicliștii din România trebuie să respecte noi reguli în trafic

Acesta este un indicator rutier de informare de culoare verde, pe care sunt reprezentate două săgeți albe și o mașină și are rolul de a informa șoferii că trebuie să păstreze o distanță minimă față de vehiculul din față.

Un nou indicator rutier pe șoselele din România

Proiectul propune și introducerea unui nou tip de marcaje rutiere, sub forma unor vârfuri de săgeată desenate pe fiecare bandă de circulație, ce indică distanța recomandată între autovehicule.

Citește și: Codul Rutier 2024. Riscurile la care te supui dacă transporți animalul de companie pe locul din față al mașinii. Amendă uriașă pentru șoferii care nu respectă legea

Propunerile MAI au ca scop sporirea singuranței pe autostrăzi și drumuri expres, oferind șoferilor informații clare despre distanța de siguranță la viteza admisă, conform mai.gov.ro.