- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Codul rutier modificat la final de an. Sunt vizați în principal utilizatorii de trotinete electrice

28 Nov, 13:54 • Andrei Alina
Codul rutier a suferit mai multe modificări la final de an. Totodată, în Parlament au fost depuse mai multe proiecte care îi vizează pe cei care circulă cu trotinetele pe drumurile publice. Utilizatorii de trotinete electrice vor putea fi amendați și de polițistii locali. Proiectul a primit raport favorabil la Camera Deputaților și va intra la vot final în plen.
Codul rutier modificat la final de an. Sunt vizați în principal utilizatorii de trotinete electrice

Abaterile utilizatorilor de trotinete electrice pe drumurile publice vor putea fi constate și de către polițiștii locali. De asemenea, aceștia vor putea să-i și amendeze, potrivit unui proiect adoptat de Senat și care a primit recent raport favorabil la Camera Deputaților. Odată cu îndeplinirea acestui pas procedural, documentul urmează să intre la vot în Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Citește și: Atenție, șoferi! Noua modificare a Codului Rutier! Veți fi obligați să trageți pe dreapta în aceste condiții

Până la adoptarea propunerii de modificare a Legii poliției locale, polițiștii locali pot sancționa doari pietoni, bicicliști, conducători de mopede și de căruțe. În prezent, utilizatorii de trotinete electrice pot fi sancționați doar de către polițiștii rutieri.

Citește și: Codul Rutier 2024. Motocicliștii ar putea scăpa de obligația de a avea trusă medicală, triunghi reflectorizant și extinctor

În expunerea de motive, inițiatorii propunerii susțin că în unele cazuri utilizatorii de trotinete electrice reprezintă un pericol pentru pietoni și ceilalți participanți la trafic, dacă ne uităm la numărul mare de accidente în care sunt implicați.

em656