- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Comisia Europeană face anunțul momentului. România și Bulgaria, gata în 2023 de aderare la Schengen

29 May, 15:09 • Bumbeneci Diana
Comisia Europeană: România și Bulgaria sunt pregătite să adere la spațiul Schengen. Decizia finală ar putea fi luată anul acesta.
Comisia Europeană face anunțul momentului. România și Bulgaria, gata în 2023 de aderare la Schengen

Bulgaria și România sunt pregătite să adere pe deplin la spațiul Schengen, potrivit Comisiei Europene. O decizie în acest sens ar putea fi luată anul acesta.

România și Bulgaria intră din nou în linie dreaptă pentru Schengen

Anitta Hipper, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a afirmat într-o declarație că România și Bulgaria sunt pregătite în acest moment pentru a adera la spațiul Schengen. Decizia ar putea fi luată până la sfârșitul anului.

Vezi și: Mai are România șanse să adere la Schengen? Ministrul austriac de Interne: „E dovada că sistemul per ansamblu nu funcţionează”

Schengen
Schengen

„România și Bulgaria, ambele sunt pregătite să adere pe deplin la spațiul Schengen și îndeplinesc aceste criterii încă din 2011. Mai mult decât atât, Bulgaria și România au acționat în mod constant ca actori cheie esențiali pentru o dezvoltare continuă a normelor Schengen.

Poziția Comisiei este, de asemenea, clară în ceea ce privește aderarea României și Bulgariei, acestea fiind pe deplin pregătite să facă acest lucru. Și, conform tratatelor, și statele membre ale UE trebuie să devină, atunci când sunt pregătite, membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen„, a fost declarația purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene.

Ai mai putea citi și: Spania, cheia României către intrarea în Schengen. Ce rol va juca țara începând cu luna iulie 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult