- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai are România șanse să adere la Schengen? Ministrul austriac de Interne: „E dovada că sistemul per ansamblu nu funcţionează”

26 Apr, 16:37 • Bumbeneci Diana
Ministrul austriac de Interne nu are o dată pentru aderarea României la Schengen. Sistemul anti-migrație e defect! Schengen nu are termen.
Mai are România șanse să adere la Schengen? Ministrul austriac de Interne: „E dovada că sistemul per ansamblu nu funcţionează”

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a pus din nou cruce aderării României la Schengen. Prezent la București în cadrul unor discuții cu omologul său român, Lucian Bode, Karner a explicat că Austria e asaltată de migrați, anunță știripesurse.

Liderii rețelelor de migrație sunt români

În momentul în care a fost întrebat în legătură cu faptul că potrivit rapoartelor oficiale ale ministerelor, cei mai mulţi migranţi, inclusiv traficanţi, raportat chiar şi la 100.000 cetăţeni, nu ajung în Austria, ci în alte ţări de destinaţie, una dintre ele fiind Germania, care însă nu invocă probleme cu migraţia, aăa cum face Austria,, Karner a răspuns:

„Nu pot să repet cifrele. O să o fac. În Austria am avut peste 110.000 solicitanţi de azil. Pe cap de locuitor sunt cele mai multe solicitări din toată Europa. Deşi suntem un stat fără frontiere externe. Şi vedem că sistemul nu funcţionează. Şi Cancelarul a recunoscut acum trei săptămâni că Germania a prelungit controalele cu Austria. Şi Austria are controale cu Germania. Adesea, se uită acest lucru. E dovada că sistemul per ansamblu nu funcţionează. Nu lupt împotriva României, ci împreună cu domnul Bode ca să putem obţine îmbunătăţirea sistemului, să investim în protecţia frontierelor externe”.

Gerhard Karner, despre Schengen
Gerhard Karner, despre Schengen

Ai mai putea citi: Pas important în lupta pentru aderarea la Schengen! Președintele Iohannis pleacă în Bulgaria

Acesta a mai transmis că în 8 februarie a fost un consiliu al şefilor de guverne în care au convenit să fie puse la dispoziţie mijloacele de finanţare pentru frontierele externe.

„Şi în această direcţie vreau să discut cu domnul Bode. Să vedem că procedurile funcţionează la frontiere, că sunt rapide şi că pot fi prelucrate rapid toate cererile. Aceste lucruri, cu acestea lupt eu împreună cu domnul Bode, împreună cu Comisia şi câteodată, împotriva Comisiei”, a precizat oficialul austriac.

Tot în acest context şi cu aceleaşi argumente s-a exprimat şi când i s-a solicitat o dată pentru admiterea României în Schengen.

„Nu pot să vă vorbesc despre o dată. Este în sarcina Preşedinţiei şi a Comisiei de a stabili agenda Consiliului. Suntem încă departe de acel moment ca să putem susţine că sistemul e funcţional. De aceea lupt cu mulţi parteneri împreună, cu domnul Bode împreună, ca sistemul să fie îmbunătăţit, chiar mă lupt şi cu dumneavoastră pentru un sistem mai bun”, a afirmat Karner.

Vezi și: Scandalul „Schengen” continuă! Iohannis distruge orice dezbatere cu privire la votul separat în JAI. „România nu renunță la Bulgaria”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult