- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Compania aeriană Wizz Air se extinde! O nouă rută va fi introdusă!

04 Oct, 08:55 • Oprea Alina
Wizz Air este una dintre cele mai frecventate linii aeriene de către pasageri în România, iar decizia companiei aeriene low-cost este de a se extinde odată cu anul 2024 și să introducă o nouă rută de la baza Otopeni.
Compania aeriană Wizz Air se extinde! O nouă rută va fi introdusă!

Compania aeriană low-cost Wizz Air este una dintre cele mai frecventate din România, procentul pasagerilor fiind de 54%. Ultimele luni nu s-au frecventat a fi tocmai prielnice pasagerilor, însă Wizz Air a anunțat planul de extindere și faptul că nu vor mai exista probleme în viitor. Anul 2024 ar trebui să vină cu două noi avioane, în prezent Wizz Air operând din România un număr de 171 de zboruri către 79 de destinații din 24 de țări.

Află mai multe despre: Wizz Air se retrage de pe un mare aeroport. Unde vor fi transferate cursele din România, începând cu octombrie 2023

O nouă rută operată de Wizz Air?

Wizz Air s-a extins, de-a lungul timpului, din punct de vedere al rutelor, astfel că anul ce urmează va introduce o nouă rută, aceea fiind Leipzig, Germania, care va avea plecarea din București. Această nouă rută va fi inaugurtaă pe data de 4 iunie 2024, iar zborurile vor fi marți, joi, sâmbătă. Pe lângă acest fapt, odată cu anul 2024 va crește și frecvența zborurilor deja efectuate, precum cele cu plecare spre Roma, Barcelona, Alicante, Bruxelles Charleroi, Dubai, Liverpool, iar lista poate continua, conform celor furnizate de wall-street.ro.

Wizz Air introduce mai multe zboruri pe ruta București-Salonic. Ce alte destinații vor mai fi disponibile pentru români

Wizz Air – cea mai aleasă coompanie aeriană din România!

CEO-ul Jozsef Varadi a făcut declarații în legătură cu aceste vești legate de companie aeriană Wizz, iar comunicatul său a ransmis faptul că la jumătatea anului viitor, alte două avioane Neo vor fi la baza din București pregătite ăentru operarea zborurilor. La momentul actual, în România sunt găzduite 36 de avioane Wizz Air, urmând să se mărească la numărul de 38. Totodată, locurile de muncă vor fi suplimentate cu un număr aproximativ de 250 de locuri de muncă în industriile asociate la nivel local.

În prezent, România găzduiește 36 de avioane Wizz Air, dar acest număr va ajunge la 38 începând cu a doua jumătate a anului viitor. Jozsef Varadi a anunțat că cele două exemplare Airbus A321 Neo vor ajunge la București în iunie. De asemenea, compania vrea să angajeze mai bine de 80 de persoane la sediul din Capitală ceea ce va duce, conform Wizz Air, la crearea a alte peste 250 de locuri de muncă în industriile asociate la nivel local.

Sediul din București găzduiește 17 avioane cu o cotă de 42%. Tot din baza de la București sunt oprate zboruri către 66 de destinații din 22 de țări, iar numărul total de angajați este de aproximativ 800. Anul 2023 a înregistrat mai mult de 30.000 de zboruri din România cu un total de 90 de milioane de pasageri din toate aeroporturile României, conform celor de la wall-street.ro.

Află mai multe despre: Wizz Air introduce mai multe zboruri pe ruta București-Salonic. Ce alte destinații vor mai fi disponibile pentru români