- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Companiile românești ar putea intra în forță în Republica Moldova. Igor Grosu: „Sunt sigur că cifra poate fi dublată”

22 Feb, 15:54 • Bumbeneci Diana
Igor Grosu vrea mai multe companii românești pe piața din Republica Moldova: „Sunt sigur că cifra poate fi dublată”
Companiile românești ar putea intra în forță în Republica Moldova. Igor Grosu: „Sunt sigur că cifra poate fi dublată”

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a fost prezent la Forumul Economic de la Chișinău intitulat „Investiții/Dezvoltare/Integrare Europeană”. Prezent la eveniment, oficialul a transmis că România este principalul partener comercial al țării și că la ora actuală sunt peste 1500 de companii de peste Prut care activează în Moldova. „Sunt sigur că cifra poate fi dublată”, anunță știripesurse.

Companiile românești ar putea intra în forță în Republica Moldova

Când am fost la București acum câteva săptămâni, mă adresam antreprenorilor români și celor din Germania cu îndemnul să vină în Moldova să investească. Or, acum, la acest eveniment, vin acu același îndemn – investiți în Moldova. Peste 1500 de investitori români activează în Republica Moldova”, a punctat Grosu, transmite realitatea.md.

Potrivit președintelui Parlamentului, oamenii de afaceri nu a timp de pierdut. „În prezent stabilim un dialog intens cu cei care creează locuri de muncă. Vom face tot posibilul ca activitatea de afaceri să fie mai profitabilă și vom opri orice acțiuni de hârțuire a businessului. Vom face curățenie în mai multe instituții funcția cărora este să ajute oamenii de afaceri”.

Companii Republica Moldova
Companii Republica Moldova

Vezi și: Casa Verde Fotovoltaice 2023. Reguli noi pentru beneficiari

Mai mult, oficialul susține că există un întreg avânt pentru digitalizarea serviciilor prestate pentru antreprenori. La ora actuală, în Republica Moldova este foarte ușor să îți deschizi o afacere online, motiv pentru care foarte mulți români ar putea lua în calcul acest lucru.

Tot prin intermediul declarațiilor sale, șeful legislativului a mai explicat că autoritățile au inițiat o serie de modificări pentru deminarea birocrației pentru ca oamenii de faceri să progreseze.

Am anulat impozitul pe venit pentru IMM-uri în cazul reinvestirii banilor. Suntem determinați să eliminăm birocrația din calea mediului de afaceri și să simplificăm sistemul fiscal”, a transmis Igor Grosu.

Ai mai putea citi: CEO Engie lămurește românii și anunță ce se va întâmpla cu producția de gaz. „Poate că Europa va mai folosi gaz rusesc, însă nu sunt convins”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult