- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Compensația de 50 de bani pe litrul de combustibil ar putea dispărea! Guvernul ia în calcul să renunțe la acestă măsură

19 Dec, 18:27 • Cornel Ghimeșan
Conform unor surse din apropierea Coaliției de Guvernare, Executivul ar urma să renunțe la măsura prin care românii se bucură de o compensare de 50 de bani la prețul motorinei.
Compensația de 50 de bani pe litrul de combustibil ar putea dispărea! Guvernul ia în calcul să renunțe la acestă măsură

Guvernul ia în calcul renunțarea la compensarea prețului carburanților care se traduce printr-o reducere de 50 de bani/litru pentru consumatori, spun surse politice.

Alte articole: Acord între guvern și patronate. Majorările salariale pentru angajaţii cu venituri între 3.000 de lei și 5.000 de lei vor fi scutite de impozit

Facilitatea se acordă, potrivit legislației, până pe 31 decembrie 2022 și Executivul ar trebui să prelungească măsura prin OUG ca să se aplice și anul viitor. Sursele citate spun că o decizie finala va fi luată la guvernare după vizita premierului în Coreea de Sud, însă în acest moment balanța înclină spre a opri acordarea compensației de 50 de bani/litru. Prim-ministrul Nicolae Ciucă se va întoarce în țară pe 23 decembrie.

„Se va mai acorda compensarea la nevoie”, au adăugat sursele citate.

Compensația de 50 de bani pe litrul de combustibil ar putea dispărea! Guvernul ia să renunțe la acestă măsură
Compensația de 50 de bani pe litrul de combustibil ar putea dispărea! Guvernul ia să renunțe la acestă măsură

Ce se intâmplă cu compensația de 50 de bani?

Compensarea ar putea fi astfel reluată, dacă prețurile la pompă revin la nivelurile ridicate care au justificat introducerea actualei măsuri. Până acum, 25 de bani erau asigurați de Guvern, iar ceilalți 25 de bani erau suportați de operatorul economic.

„Operatorii economici care comercializează benzină și motorină către clienții finali – persoane fizice și juridice, precum și către operatorii economici autorizați care achiziționează carburanții din depozite și/sau stații de distribuție pentru consumul propriu sau pentru revânzare, și care acordă o reducere de preț de 0.5 lei/ litru, inclusiv TVA, la prețul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate”, se arată în textul Ordonanței de Urgență în vigoare în acest moment.

Citește și: Amendă de 10.000 de lei și 170 de kilograme de pește confiscat de la un comerciant din Teleorman

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult