- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Condițiile climatice vor determina deschiderea Autostradei Ford: „Singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii”

02 Oct, 14:30 • Oprea Alina
Tronsonul 3, mai exact „Autostrada Ford”, va fi curând deschis circulației, dat fiind faptul că stadiul său este aproape finalizat. Singurul factor care ar putea împieidca rapida deschidere a circulației ar fi condițiile meteorologice.
Condițiile climatice vor determina deschiderea Autostradei Ford: „Singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii”

Se pregătește deschiderea pentru Tronosnul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) (Auostrada Ford), un moment mult așteptat pentru tpți conducătorii auto care frecventează această distanță. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au comunicat estimările lor, iar deschiderea poate avea loc mai repede decât se crede, astfel că se speră ca șansele de precipitații să scadă, fiind singurul factor care ar împiedica acest eveniment.

„Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80%, fapt ce ne dă încredere că vom circula la sfârșitul acestui an și pe acest tronson de drum de mare viteză, singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii, în sensul să avem o perioadă lungă de precipitați.”, a declarat Călin Cosmin Directorul Regional al DRDP Craiova, conform celor furnizate de către Economica.net.

Vezi și: Incredibil! România va avea 250 de kilometri de autostradă și drum expres. Sorin Grindeanu anunță când vor fi gata aceste drumuri

Tronsonul 3 (Autostrada Ford) – gata de deschidere!

Se lucrează intens pentru ultima fază a lucrărilor pentru Tronsonul 3. În contextul porțiunilor cu un stadiu avansat, lucrările se focusează asupra scurgerii și evacuării apelor, sunt montate parapete, este așternut asfalt, dar se montează și indicatoarele rutiere. Ceea ce s-a mai menționat este faptul că pe tronsonul de 31,75 de km sunt foarte mulți muncitori cae se ocupă ca Drumul Expres Craiova – Pitești să aibă loc conform datei limită, iar numărul de muncitori este de peste 500.

„Se va circula pe tot tronsonul, de la Valea Mare până la Colonești, CNAIR a identificat soluția privind descărcarea și deja se lucrează pentru implementarea ei.”, declară șeful DRDP Craiova, conform celor furnizate de Economica.net.

DEx12 este constituit din patru tronsoane: al doilea este construit de UMB, care se află deja în circulație, iar tronsoanele 3 și 4 sunt lucrate, la momentul actual, de UMB. În schimb, tronsonul cu numărul 1 a fost relicitat turcilor, pentru că, inițial, a fost construit de italienii din Tirrena Scavi