- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! România va avea 250 de kilometri de autostradă și drum expres. Sorin Grindeanu anunță când vor fi gata aceste drumuri

11 Sep, 10:28 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu promite 250 de kilometri de autostradă. Social-democratul anunță mai multe drumuri de mare viteză.
Incredibil! România va avea 250 de kilometri de autostradă și drum expres. Sorin Grindeanu anunță când vor fi gata aceste drumuri

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că, până la finalul anului 2024, vor fi dați în folosință 250 de kilometri de autostradă și drum expres.

250 de kilometri de autostradă și drum expres în România

Pe ceea ce am lucrat în 2022, am contractat acele sume de peste 10 miliarde euro, 10,6 miliarde ca să fiu mai exact. Asta înseamnă că anul acesta și anul viitor, minimul pe care să îl dăm în circulație să fie de 100 km pe an. Cred că, până la sfârșitul anului 2024, o să dăm cel puțin 250 de km de autostradă și drum expres. Adică într-un an și ceva.

Anul acesta se dau în circulație încă 31 km pe drum expres Craiova-Pitești. Se dă în 10 zile maxim lot în Transilvania, de la Nușfalău la Suplacl de Barcău care este de 14 km și se atinge acea bornă de 1.000 km de autostradă și drum expres din România. Se dă în circulație între Chețani și Câmpia Turzii în această toamnă, cu un mic semn de întrebare, dacă va fi o toamnă ploioasă va fi dificil de terminat acest tronson, dacă nu va fi ploioasă, nu vor fi probleme”, a explicat Sorin Grindeanu la Prima News.

El a mai spus că vor fi și alți kilometri de autostradă sau drum expres care vor fi dați în folosință anul acesta și anul viitor.

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

„În jurul Bucureștiului pe A0 sunt două loturi de 35 km însumați și dacă vor fi dați în această toamnă va fi mai ușor. Tot ce ține de A0 va fi dat în circulație. Tot la început de octombrie pe A0, cei 20 km de la DN1 până la DN2 în octombrie anul acesta, deși termenul de finalizare e august 2024. Dar până în mai anul viitor ar trebui să se circule de la Craiova la Constanța doar pe autostradă”, a completat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a mai precizat că la cum arată lucrările care au ajuns la 50% pentru tronsonul Sibiu-Pitești, este posibil să fie o surpriză plăcută și, deși este încă rezervat, există probabilitatea să poată fi finalizat tronsonul la finalul anului viitor.

Mai pot să dau o veste bună. Am urmărit și monitorizat tronsonul Sibiu-Pitești pe capătul dinspre Pitești, adică Pitești-Curtea de Argeș sunt vreo 30 km, termenul de finalizare e 2025. La cum arată acum lucrările, sunt undeva la 50% și se lucrează putem avea o surpriză acolo. Nu o spun, sunt rezervat, dar dacă se menține ritmul de anul acesta, poate fi o surpriză plăcută să poată fi terminat inclusiv acel tronson până la finalul anului 2024”, a conchis Grindeanu.

Vezi și: Din cauza neaderării la Schengen, România cere despăgubiri pentru pierderile transportatorilor. „Impactul pe neintrarea noastră în Schengen este la 2% din PIB”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult