- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Conflictul dintre Rusia și Ucraina, un motor de deficit economic pentru statul român. Sorin Grindeanu: “S-au făcut cheltuieli în România, extra, de când a început acest conflict.”

07 Oct, 15:16 • Oprea Alina
Granița României cu Ucraina este, probabil, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. Războiul provocat de Rusia Ucrainei a fost, în mod concis, un factor determinant deficitului economic românesc
Conflictul dintre Rusia și Ucraina, un motor de deficit economic pentru statul român. Sorin Grindeanu: “S-au făcut cheltuieli în România, extra, de când a început acest conflict.”

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a explicat sâmbătă că unul dintre motivele pentru care România se confruntă cu un deficit bugetar de aproximativ 4,4% este legat de conflictul din Ucraina. El a menționat că țara noastră a trebuit să facă cheltuieli neprevăzute în urma evoluțiilor din țara vecină.

”Una din cauzele pentru care deficitul nostru e destul de mare, nu a sărit încă de 4,4 la sută, dar sunt toate premisele să se întâmple acest lucru până la sfârşitul anului, e şi faptul că suntem la graniţă cu Ucraina şi impactul acestui război asupta unei ţări care are cea mai lungă graniţă cu Ucraina din UE e mult mai mare decât asupra Portugaliei, de exemplu.”, a declarat Sorin Grindeanu în cadrul emisiunii Insider politic, conform celor furnizate de stiripesurse.

Vezi și: Aprovizionarea cu alimente amenințată de războiul ruso-ucrainean

Cheltuieli neprevăzute ale României?

Ministrul Transporturilor a declarat că, odată cu izbucnirea acestui război dintre Rusia și Ucraina, statul român s-a văzut nevoit să facă anumite cheltuieli extra din cauza acestui conflict.

”S-au făcut cheltuieli în România, extra, de când a început acest conflict şi care nu erau prevăzute în bugete sau nu ar fi fost prevăzute, dacă acest conflict nu exista.”, a declarat Sorin Grindeanu, conform stiripesurse.

Totodată, Guvernul trebuie să declare aceste fapte și să aducă argumente in fața liderilor europeni.

”E normal ca aceste argumente să le livreze Guvernul României atunci când se duce şi spune, domnilor, am înţeles că a venit domnul acesta gălăgios, Cîţu şi a spus, s-a angajat că face tot felul de lucruri şi am intrat în acea procedură şi suntem în acea procedură de deficit excesiv, dar de atunci s-au mai întâmplat nişte lucruri, avem un război la graniţă. Din cauza acestul război avem aceste cheltuieli, sunt lucruri în plus care apasă asupra deficitului. Despre asta este vorba şi sunt argumente cât se poate de valide în ceea ce înseamnă argumentaţia pe care Guvernul României a livrat-o sau o să o livreze către Comisia Europeană.”, a adăugat Sorin Grindeanu, potrivit Stiripesurse.

Vezi și: Războiul din Ucraina, tot mai aproape de România. A fost găsită a treia dronă pe teritoriul românesc