- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Constructorul unui bloc din Constanța, amendat cu peste 67.000 de lei de către Garda de Mediu. Care este motivul

22 May, 23:16 • Cornel Ghimeșan
Constructorul unui bloc din Constanţa a fost amendat cu peste 67.000 de lei de către reprezentanții Gărzii de Mediu și asta pentru că în şantier erau depozitate deşeuri, provenite atât din construcţii, cât şi din cele reciclabile.
Constructorul unui bloc din Constanța, amendat cu peste 67.000 de lei de către Garda de Mediu. Care este motivul

Constructorul unui bloc din Constanța, amendat cu peste 67.000 de lei de către Garda de Mediu. Reprezentanții Gărzii de Mediu au anunţat, luni, că au efectuat un control pe un şantier din zona străzii Eliberării din municipiul Constanţa, unde se realizează un proiect imobiliar D+P+11 etaje.

Citește și Autostrada „Moldovei” A7. Sorin Grindeanu: „A fost desemnat constructorul ultimului din cele 13 loturi ale autostrăzii A7”

Constructorul unui bloc din Constanța, amendat cu peste 67.000 de lei de către Garda de Mediu

“În incinta organizării de şantier zac pe sol mormane de deşeuri din construcţii (pământ, spărtură BCA), amestecate cu deşeuri reciclabile din plastic, carton, lemn, etc. Constructorul nu a amenajat spaţii dotate cu containere pentru colectarea separată a deşeurilor, nu a ţinut evidenţa deşeurilor generate şi nu a luat măsuri privind transportul, valorificarea sau eliminarea deşeurilor către societăţi autorizate”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Constanţa.

În urma acestui control, societatea care realizează proiectul imobiliar a primit două amenzi, în valoare totală de 67.500 de lei.

Amendă record pentru Primăria Constanța

Garda de Mediu a aplicat primăriei Constanța o amendă record. Din cauza modului în care au depozitat deșeurile, reprezentanții administrației constănțene au de plătit o amendă de 100.000 de lei.

Amendă record pentru Primăria Constanța. Garda de Mediu a amendat constănțenii cu 100.000 de lei pentru nereguli privind depozitarea deșeurilor

Primăria Constanța a fost amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru nereguli estrem de mari găsite atunci când vine vorba despre depozitarea deșeurilor pe amplasamentul autorizat situat în municipiu, la Poarta 9 a portului maritim. De altfel, activitatea de colectare a reziduurilor fiind sistată începând cu ziua în curs.

Garda de Mediu Constanța a anunțat, în această seară, că „depozitarea deșeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanța a fost sistată începând cu data de astăzi, 08.11.2022, ca urmare a neregulilor constatate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța”. Comisarii Gărzii de Mediu au început un control la respectivul amplasament pe 21 octombrie, împreună cu Garda de Coastă, constatându-se „nereguli grave” în ceea ce privește depozitarea deșeurilor.

„Pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deșeurilor inerte din construcții și demolări din Municipiul Constanța, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deșeuri inerte, în amestec cu deșeuri menajere și reciclabile de toate tipurile, mare parte fiind îngropate și acoperite cu pământ. Pentru nerespectarea condițiilor din actul de reglementare emis de APM Constanta pentru lucrările de rambleiere de la Poarta 9 Port Constanța, UAT Constanța a fost sancționată conform Legii 292/2018 cu amenda de 100.000 lei, sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasament și aducerea terenului la starea inițială, prin curățarea zonei afectate de depozitări ilegale de deșeuri, altele decât cele admise”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanța.

Citește și Autostrada Sebeș-Turda se dezintegrează! Când se va redeschide tronsonul „rupt și fisurat”. „Nu este normal ca un constructor să livreze o lucrare cu asemenea probleme”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult