- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada „Moldovei” A7. Sorin Grindeanu: „A fost desemnat constructorul ultimului din cele 13 loturi ale autostrăzii A7”

22 May, 20:35 • Claudia Simion
Semnarea contractului pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii A7 Ploiești - Buzău (13,9 km) a intrat în linie dreaptă, a anunțat directorul Companiei de Autostrăzi.
Autostrada Moldovei A7. Sorin Grindeanu: „A fost desemnat constructorul ultimului din cele 13 loturi ale autostrăzii A7”

Tronsonul Pietroasele – Buzău a rămas singurul lot de pe A7 prinsă la finanțare pe PNRR care nu fusese contractat, după mai multe contestații în instanță.

„Lotul Pietroasele-Municipiul Buzău a fost atribuit constructorului turc TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. la valoarea de 1,15 miliarde de lei (fără TVA). După reevaluarea ofertelor și după respingerea contestației Danlin XXL SRL de către Curtea de Apel București CNAIR a desemnat un nou constructor”, spune Cristian Pistol, șeful de la CNAIR.

Citește și Probleme la lucrările de pe A7. Sorin Grindeanu se declară iritat de situație: „S-a ajuns cam pe la 13-14% progres”

„După trecerea termenului legal de 10 zile, dacă nu vor fi depuse noi contestații, este posibilă semnarea contractului pentru construcția ultimului din cele 13 loturi ale A7 finanțate din PNRR. Lucrările care includ 8 poduri și un pasaj (1,26 km), trebuie finalizate în 20 de luni, după emiterea Ordinului de Începere”, a adăugat el.

Sorin Grindeanu: „Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că pe acest lot urmează să fie construite inclusiv opt poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km.

„A fost desemnat astăzi constructorul ultimului din cele 13 loturi ale #A7 (finanțate prin #PNRR)! După reevaluarea ofertelor și după respingerea contestației de către Curtea de Apel București, #CNAIR a desemnat câștigătorul contractului pentru #Lotul3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploiești-Buzău (secțiune a A7).

După semnarea contractului, constructorul turc va avea la dispoziție 1,15 miliarde de lei (fără TVA) și 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe cei 13,9 km. Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km”, a spus Sorin Grindeanu.

Citește și Nod rutier de dimensiuni enorme între autostrăzile A7 și A8. Va muta un întreg drum județean

Autostrada „Moldovei” A7 are aproximativ 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina. Până în momentul de față au fost contractate aproape toate tronsoanele, în afară de Pietroasele – Buzău (cca 13,9km). De la Buzău până la Pașcani Autostrada A7 are același constructor – românii de la UMB.

A7 Pietroasele – Buzău

Constructorul: TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S.

Lungime: 13,9 km

Valoare: 1,15 miliarde de lei (fără TVA)

Contract semnat: –

Lucrări începute: –

Termen oficial de execuție (proiectul tehnic este deja realizat): 20 de luni.

Termen de finalizare: Q3-Q4 2025 (realist)