- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Consultări online între Marcel Ciolacu și primarii municipiilor din România. Ce solicitări au edilii

18 Jan, 23:06 • Bumbeneci Diana
Consultări online între Marcel Ciolacu și primarii municipiilor din România: Ce i-au cerut edilii premierului
Consultări online între Marcel Ciolacu și primarii municipiilor din România. Ce solicitări au edilii

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut joi o întâlnire în format online cu reprezentanții Asociaţiei Municipiilor din România, cu care a discutat despre finanțarea proiectelor de dezvoltare derulate cu fonduri accesate prin PNRR, Programul ”Anghel Saligny” și prin Planul Național de Investiții.

Consultări online între Marcel Ciolacu și ediții de municipii

Șeful Executivului și ceilalți reprezentanți ai Guvernului au evaluat propunerile venite din partea Asociației Municipiilor din România, care au solicitat, până la jumătatea lunii februarie, când este prevăzută închiderea execuției bugetare la nivelul administrațiilor locale, un mecanism de compensare a efectelor deciziei Curții Constituționale privind măsura de redirecționare a banilor încasați din impozite locale”, potrivit unui comunicat de presă.

Vezi și: Ajutor de înmormântare 2024. Începând cu luna ianuarie se oferă alte sume de bani

Marcel Ciolacu, replică dură în scandalul Pilonul II de pensii: „Nu suntem în Evul Mediu, nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii”
Marcel Ciolacu, replică dură în scandalul Pilonul II de pensii: „Nu suntem în Evul Mediu, nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii”

Dorința Guvernului este ca oportunitățile de finanțare prin fonduri europene și prin programe naționale să poată fi valorificate în continuare prin investiții, iar continuarea proiectelor asumate este esențială în acest sens”, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a solicitat, în același timp, Asociației Municipiilor din România o listă cu problemele considerate prioritare, urmând ca în baza acesteia, în perioada imediat următoare, să fie analizate măsurile necesare și sursele de finanțare.

La discuțiile cu reprezentanții municipiilor din România au participat, de asemenea, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Veștea, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Ai mai putea citi: Modificări istorice în circulația rutieră. Se schimbă tot ce știam despre permisul categorie B în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult