- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Continuă lupta pentru aderarea la Schengen! Premierul Ciucă a prim-ministrul Bulgariei

07 Feb, 15:03 • Bumbeneci Diana
Premierul Nicolae Ciucă a purtat mai multe discuții cu omologul său bulgar, acestea fiind axate inclusiv despre aderarea la Schengen.
Continuă lupta pentru aderarea la Schengen! Premierul Ciucă a prim-ministrul Bulgariei

Premierii Nicolae Ciucă și Galab Donev au purtat o nouă discuție în format videoconferință, acolo unde au vorbit despre interesul comun al României și Bulgariei de a adera la Spațiul Schengen în cursul acestui an. Anunțul a fost făcut de Guvernul României, conform știripesurse.

Continuă implicarea pentru aderarea României la Schengen

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a avut o convorbire în format videoconferință cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Galab Donev.

Citește și: Rareș Bogdan șterge pe jos cu funcționarii publici din România: Sunt aroganți și prost pregătiți

Discuția s-a axat pe avansarea proiectelor de conectivitate, confirmate în întâlniri precedente la nivelul Guvernelor de la București și Sofia. Cei doi șefi de Guvern au confirmat interesul pentru avansarea pașilor concreți în vederea asigurării navigabilității permanente pe Dunăre și construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse, acestea fiind proiecte complementare, în concordanță cu interesele ambelor state, ale întregii regiuni și ale UE în ansamblu.

Nicolae Ciucă, despre Schengen
Nicolae Ciucă, despre Schengen

În context, prim-ministrul Ciucă a încurajat partea bulgară să finalizeze procedurile interne necesare aprobării și implementării proiectului european Fast Danube, care, prin dragarea Dunării, va asigura condiții propice de navigație indiferent de sezon”, potrivit unui comunicat de presă.

Ai mai putea citi: Scandalul „Schengen” continuă! Iohannis distruge orice dezbatere cu privire la votul separat în JAI. „România nu renunță la Bulgaria”

Conform Executivului, cei doi oficiali au continuat discuțiile asupra dezvoltării de proiecte comune în domeniul energiei regenerabile. Acest subiect reprezintă un adevărat proiect dintre români și bulgari.

Premierii Ciucă și Donev au reconfirmat interesul comun al României și Bulgariei de a adera la Spațiul Schengen în cursul acestui an, apreciind importanța menținerii bunei cooperări și coordonări în plan bilateral și european. În acest context, a fost subliniată necesitatea de a sprijini soluții europene pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene”, se arată în finalul comunicatului.

Te mai poate interesa și: Austria întoarce spatele României! Karl Nehammer: „Este clar că vetoul nostru Schengen nu este îndreptat împotriva unei țări”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult