- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scandalul „Schengen” continuă! Iohannis distruge orice dezbatere cu privire la votul separat în JAI. „România nu renunță la Bulgaria”

19 Jan, 18:20 • Bumbeneci Diana
Klaus Iohannis tună și fulgeră, după discuția purtată astăzi cu omologul său austriac. România nu renunță la Bulgaria pentru intrarea în Schengen, susține șeful statului.
Scandalul „Schengen” continuă! Iohannis distruge orice dezbatere cu privire la votul separat în JAI. „România nu renunță la Bulgaria”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 19 ianuarie, o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, transmite administrația prezidențială. Discuția cu bulgarii a fost purtată în condițiile în care Iohannis a purtat astăzi un dialog și cu omologul său austriac.

România nu renunță la Bulgaria, în procesul de aderare la Schengen

Discuția a vizat preponderent subiectul aderării celor două state la spațiul Schengen. Au mai fost dezbătute și modalitățile de depășire a blocajului înregistrat la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din  8 decembrie 2022. În acest context, Klaus Iohannis a promis că țara noastră nu va da deoparte Bulgaria, în procesul de aderare la Schengen, cu toate că țara din urmă a susținut că are șanse să finalizeze cu succes aderarea, undeva la data de 1 octombrie 2023.

Citește și: Ciucă, viitorul președinte al României? Un liberal aruncă bomba pe scena politică

Schengen
Schengen

„Cei doi președinți au reconfirmat hotărârea fermă a ambelor părți de a continua cooperarea strânsă în vederea atingerii obiectivului comun al aderării la spațiul Schengen în anul 2023. Președintele României și Președintele Bulgariei au agreat necesitatea menținerii active a subiectului la nivel european, în vederea facilitării unei decizii pozitive în cursul acestui an.

Președintele Klaus Iohannis și Președintele Rumen Radev au exprimat, totodată, deschiderea pentru aprofundarea cooperării în planul afacerilor interne, în vederea identificării de soluții în plan european pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea eficientă a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

De asemenea, cei doi Președinți au abordat și aspecte legate de progresele în avansarea proiectelor de interconectare între cele două țări”, trnasmite administrația prezidențială de la București.

Ai mai putea citi și: Vești bune pentru românii care vor să călătorească în Turcia. Wizz Air anunță o premieră în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult