- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Contrabandă de 500.000 de euro. Fabrică ilegală de țigări, descoperită în România. Sute de mii de pachete de țigări ascunse sub o prelată

20 Feb, 16:38 • Polojan Tudor
O fabrică ilegală de țigări a fost descoperită la Fălticeni, în județul Suceava. Un camion unde se aflau 100.000 de pachete de țigări a fost și acesta descoperit.
Contrabandă de 500.000 de euro. Fabrică ilegală de țigări, descoperită în România. Sute de mii de pachete de țigări ascunse sub o prelată

În urma unei acțiuni demarate de către polițiștii din Suceava, în municipiul Fălticeni a fost descoperită o fabrică de țigările clandestină. Asta nu e tot, însă, polițiștii descoperind și un camion care era acoperit de o prelată, ce conținea 100.000 de pachete de țigări fabricate în unitatea ilegală, scrie stiripesurse.ro, conform Agerpres.

Faptele au ieșit la iveală printr-un comunicat dat de către Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Potrivit acestuia, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, în coordonarea Parcetului de pe lângă judecătoria Fălticeni, au inițian în zilele de 17 și 18 februarie 2023 o acțiune pe linia de combatere a contrabandei cu țigări și produse din tutun.

Mai citește și: Crunt! Fiecare familie din România este datoare cu 24.000 de euro! Cum arată datoria publică explicată pe înțelesul tuturor! Banii pe care copiii României trebuie să-i plătească în viitor sunt de 100 de ori mai mulți decât în 1995

Elemente de producție din fabrica ilegală de țigări din Fălticeni/ sursa foto: Poliția Română
Elemente de producție din fabrica ilegală de țigări din Fălticeni/ sursa foto: Poliția Română

Țigări de 500.000 de euro

În urma operațiunii desfășurate de către polițiști, a fost identificată o linie clandestină de fabricare a tigărilor și produselor din tutun contrafăcute. Pe lângă acest lucru, s-a mai găsit și un camion plin cu țigări contrafăcute, cu o valoare care depășește 500.000 de euro.

Într-o hală aflată în una dintre locațiile care au fost verificate s-au descoperit, spre mirarea organelor de poliție, o instalație o instalaţie formată din mai multe ansamble şi subansamble prevăzute cu sisteme de acţionare electro-mecanice şi cu benzi transportoare, având centru comun de comandă, la care erau ataşate diferite role de consumabile, specifice ambalajelor de țigări.

„Având în vedere elementele tehnice care relevau indicii temeinice cu privire la faptul că poliţiştii au descoperit o fabrică clandestină de ţigarete, deţinută şi utilizată în afara antrepozitului fiscal, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de producere de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, şi a infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege.

În urma cercetării la faţa locului, a reieşit faptul că poliţiştii de investigare a criminalităţii economice descoperiseră o linie completă de producere, ambalare şi împachetare a ţigaretelor. După inscripţiile identificate, instalaţia ar fi fost produsă, cel mai probabil, de un furnizor extern, în scopul contrafacerii de ţigarete”, se arată în comunicatul IGPR.

Fabrica a fost închisă, urmând ca ulterior să fie supusă expertizării legate de starea tehnică, capacitatea de producție, dar și perioada în care fabrica a fost folosită. Camionul cu cele 100.000 de pachete de țigări contrafăcute s-a găsit în curtea în care era amplasată și hala.

Te-ar mai putea interesa și: Ar putea fi finalul lui Ion Iliescu! Fostul președinte are grave probleme de sănătate

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult