- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Contract de 550 milioane de lei pentru primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești. Până pe ce dată trebuie depuse ofertele

24 Mar, 22:46 • Lupu Alexandra
Este oficial! S-a lansat licitația pentru contractul care are în vedere finalizarea lucrărilor pe primul lot al Drumului Expres Craiova – Pitești.
Contract de 550 milioane de lei pentru primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești. Până pe ce dată trebuie depuse ofertele

Contractul pentru finalizarea lucrărilor pe primul lot al Drumului Expres Craiova – Pitești a fost scos în licitație. Conform primelor informații, valoarea proiectului se ridică la 550 milioane de lei, anunță economedia.ro.

A fost scos la licitație contractul pentru lucrările Drumului Expres Craiova-Pitești

Contractul pentru finalizarea primului lot al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost scos la licitație. Potrivit ultimelor informații, valoarea proiectului se ridică la 550 milioane de lei. Până la ora actuală, cei 17 kilometri ai tronsonului Craiova-Robănești au înregistrat un stadiu de execuție de 60%, la rezilierea contractului cu Tirrena Scavi.

Contractul menționat a fost publicat pe parcursul zilei de astăzi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Cu toate acestea, urmează să fie disponibil în câteva zile, după ce este aprobat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. CNAIR a stabilit un termen limită de 18 luni pentru finalizarea lucrărilor. Mai mult decât atât, constructorii care se angajează să termine proiectul mai devreme, vor primi un punctaj suplimentar în vederea câștigării licitației.

Citește și: Cererile cetățenilor se îndeplinesc după 20 ani. Stadiul lucrărilor de la „cel mai așteptat drum”: a fost inaugurat tronsonul doi al axei rutiere Iași – Suceava

,,Vești bune pentru Drumul Expres Craiova – Pitești ! Astăzi a fost postat în SEAP anunțul pentru contractul de finalizare a lucrărilor pentru Tronsonul 1 cu o lungime de 17,7 km. Data limită pentru depunerea ofertelor este 04.05.2023.

Iar valoarea estimată a contractului este de 544,13 milioane de lei (fără TVA). Finanțarea va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile. Lucrările care au rămas să fie executate, după rezilierea contractului anterior, trebuie finalizate în maximum 18 luni. Anunțul de Participare va putea fi vizibil în SEAP după validarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, transmite Sorin Grindeanu.

A fost scos la licitație contractul pentru lucrările Drumului Expres Craiova-Pitești
A fost scos la licitație contractul pentru lucrările Drumului Expres Craiova-Pitești

În ceea ce privește tronsonul 3, secretarul de stat în Transporturi a declarat că va fi deschis în acest an. Oficialul a spus că a fost pe șantier și rezultatele sunt unele promițătoare: stadiul lucrărilor este de 70%. Astfel, au fost finalizate lucrările de execuție pentru 31 structuri, se execută lucrări de umpluturi, au loc săpături pentru terasamente, continuă demersul pentru realizarea șanțurilor, elementelor de colectare și a rigolelor, printre multe altele.

„Am fost în vizită pe șantierul tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, al cărui stadiu fizic al lucrărilor a ajuns la 70%”, spune oficialul.

„Cei 31,7 km aferenți Lotului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, cuprins între Slatina și Colonești, este unul din obiectivele de infrastructură rutieră a cărui dare în trafic va fi la sfârșitul acestui an, înainte de termenul contractual”, completează Irinel Ionel Scrioșteanu.

Vezi și: Cel mai mare antreprenor din piața construcțiilor din România a câștigat un contract pe care mulți au pus ochii. Cine se va ocupa de lucrările Drumului Județean Câmpina-Săcele prin Valea Doftanei