- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Contractul pentru modernizarea Gării de Nord București a ajuns la Curtea de Apel. Ministrul Grindeanu: „Nu am primit încă raportul.”

06 Nov, 13:47 • Oprea Alina
A ajuns contractul de 470 de milioane de lei pentru modernizarea Gării de Nord la Curtea de Apel București. Ministrul Grindeanu declară că nu a primit raportul Corpului de Control nici după două luni de când a dispus verificări!
Contractul pentru modernizarea Gării de Nord București a ajuns la Curtea de Apel. Ministrul Grindeanu: „Nu am primit încă raportul.”

Contractul în valoare de 470 de milioane de lei pentru modernizarea Gării de Nord din București a ajuns la Curtea de Apel, având un termen pentru o eventuală decizie la contestația GDO Mov pentru 15 noimebrie, potrivit portalului Instanței. Licitația CFR Infrastructură a fost câștigată de un constructor din Baia Mare, iar acesta a depus contestație la Curtea de Apel București după ce la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, contestațiile Erbașu și CMA Construct au fost admise și s-a dispus remedierea.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat în cadrul unor discuții purtate la Timișoara că nu au fost finalizate concluziile Corpului de Control, deși au trecut aproape două luni de la demararea verificărilor: 7 septembrie 2023, iar începutul lui octombrie se anunța promițător din acest punct de vedere.

„Nu am primit încă raportul, probabil că o să vină în perioada următoare. Știu însă că a venit o decizie a CNSC-ului, iar cei de la Regionala București trebuie să țină cont de aceasta. Asta știu, conform legii, fără dubii.”, a declarat Sorin Grindeanu la data de 27 octombrie 2023, potrivit Economedia.

Citește mai multe despre: Olguța Vasilescu, fostul Ministru al Muncii, noi detalii asupra recalculării pensiei: „Lucrurile arată bine și vă dau eu garanția.”

Gara de Nord București
Gara de Nord București

Reabilitare Gara de Nord București!

Constructorul GDO MOV din Baia Mare care a fost desemnat câștigător al acestei licitații cu un contract în valoare de 420 de milioane de lei, este un lider din Asociere care a raportat în anul 2022 doar 35 de angajați, iar proiectantul un singur angajat. După aceste detalii furnizate, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a trimis Corpul de Control la Regionala București a CFR Infrastructură.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că a fost desemnată oferta câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de MODERNIZARE/CONSOLIDARE/REABILITARE a STAȚIEI CF GARA DE NORD BUCUREȘTI (Etapa I), un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, prin PROGRAMUL TRANSPORTURI (PT).

Oferta depusă de asocierea de firme românești SC GDO MOV IMPEX SRL – SC OMEGA CERT SISTEM SRL, în valoare de 419.854.213,32 (fără TVA), a fost desemnată câștigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Durata aferentă proiectării și execuției lucrărilor este de 55 de luni (9 luni pentru proiectare, 46 de luni pentru execuție), iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni. ETAPA I a programului de MODERNIZARE a celei mai mari gări din România – GARA DE NORD BUCUREȘTI – include reabilitarea spațiilor existente în cele trei corpuri ale clădirii, unde se desfășoară activitatea feroviară, sunt asigurate servicii destinate publicului călător, precum și acvtivități comerciale:

  • Corp A (clădiri B-dul Dinicu Golescu)
  • Corp B (central, coloane, casele d ebilete clasa I)
  • Corp C (casele de bilete clasa a II-a, Calea Giviței)

Principalele lucrări de modernizare vizează:

  • modernizarea/consolidarea/reabilitarea clădirilor din stația de călători București Nord;
  • modernizarea spațiilor destinate publicului călător, inclusiv facilități pentru persoanele cu dizabilități;
  • reabilitarea construcțiilor monument cu valoare istorică;
  • crearea unor spații verzi centrale, cu zonă de așteptare pentru publicul aflat în tranzit;
  • regenerarea zonei aferente stației de călători Gara de Nord pe principiile de smart city/creative city/green city;
  • asigurarea elementelor de siguranță și confort pentru călători – balustrade, rampe pentru persoane cu
  • dizabilități, lifturi, sisteme de control acces;
  • sisteme noi de ventilație/încălzire
  • modernizarea sistemului de iluminat și a instalațiilor electrice, sanitare, termice etc;
  • modernizarea Sistemului de informare a publicului călător și a echipamentului de telecomunicații etc.”, a transmis pe 28 august CFR Infrastructura, potrivit sursei citate

Citește mai multe despre: Se închide circulația pe Transfăgărășan și Transalpina! CNAIR anunță de când nu mai putem circula pe cele mai spectaculoase drumuri montane