- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Olguța Vasilescu, fostul Ministru al Muncii, noi detalii asupra recalculării pensiei: „Lucrurile arată bine și vă dau eu garanția.”

25 Oct, 08:57 • Oprea Alina
Fostul Ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, a dat noi detalii despre Noua Lege a pensiilor, iar aceasta a declarat că totul merge înspre bine! Totodată, aceasta a precizat că s-au făcut pași importanți!
Olguța Vasilescu, fostul Ministru al Muncii, noi detalii asupra recalculării pensiei: „Lucrurile arată bine și vă dau eu garanția.”
Olguța Vasilescu este fostul Ministru al Muncii și actual primar al municipiului Craiova, iar aceasta a declarat în decursul zilei de marți că noua lege a pensiilor confirmăprogrese pozitive, iar aceasta a firmat că legătura cu echipa de la Ministerul Muncii a fost menținută și că au fost trei variante în ceea ce privește legea pensiilor.
Olguța Vasilescu
Olguța Vasilescu

Inechitățile din sistem vor fi corectate, după cum confirmă Olguța Vasilescu

Fostul Ministru al Muncii a menționat că aceasta va fi aproape de Legea 127 și că va corecta inechitățile existente.

„Una dintre ele este cea mai apropiată de Legea 127 (n.r. privind sistemul public de pensii), pe care o vor de fapt toți specialiștii din România, aceea care n-a apucat niciodată să producă efecte. Sunt unele mici modificări, dar se pare că aceea este și varianta pe care o acceptă Comisia Europeană.

Deci cine este îngrijorat că acea lege nu s-a aplicat poate să stea liniștit, se corectează inechitățile și s-au făcut pași foarte importanți și în ceea ce privește procedura de reevaluare a pensiilor.”, a declarat Olguța Vasilescu, potrivit Cancan.

Procedura de reevaluare a pensiilor s-a apropiat de un procent de 90%, iar în mometul în care se va finaliza se va putea face imediat tranziția potrivit noii legi.

„Lucrurile arată bine și vă dau eu garanția, care știu bine acest lucru. Termenul a fost depăşit, dar vă spun de ce: am ţinut legătura inclusiv cu doamna directoare de la Casa de Pensii Dolj, care mi-a spus că acum s-au reevaluat toate dosarele care erau ale celor din ultimii ani ieşiţi la pensie şi au rămas cele foarte vechi, unde este greu de reevaluat din cauza faptului că au dispărut foarte multe documente şi normal că acestea se reevaluează cel mai greu.

Legea poate fi aplicată şi fără neapărat să fie această reevaluare făcută, să zicem de 10%, pentru că ulterior, după recalculare, pe măsură ce vor fi reevaluate dosarele, se va putea plăti suma care este necesară”, a adăugat aceasta, conform sursei citate.

Recalcularea pensiilor într-o zi?

Olguța Vasilescu susține că această recalculare a pensiilor poate fi realizată într-o singură zi, asta însemnând 5 milioane de dosare, dar după ce sunt evaluate dosarele. Aceasta a mai adăugat că este nevoie doar de o nouă formulă de calcul, astfel că toate dosarele sunt introduse în calculator, iar printr-o operație foarte simplă se va stabili pensia fiecărui cetățean.

„Se ţine cont într-adevăr şi de ceea ce spunea domnul prim-ministru de fiecare dată, şi anume, că va fi o creştere mai mare la pensiile mici. E foarte adevărat că în momentul în care se trece pe noua lege se elimină inechităţile şi automat cei care au ieşi mai demult la pensie şi aveau pensiile mai mici vor primi o sumă mai mare, astfel încât să fie echilibrat sistemul.”, a adăugat aceasta conform sursei citate.