- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Conturile Primăriei din Brașov au fost blocate. Mingea, în terenul primarului Allen Coliban (USR)

01 Mar, 21:50 • Stefan Simion
Probleme severe la Primăria Brașov. Toate conturile instituției conduse de primarul USR Allen Coliban au fost blocate miercuri, 1 martie, la solicitarea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). 
Conturile Primăriei din Brașov au fost blocate. Mingea, în terenul primarului Allen Coliban (USR)

AFIR trebuie să recupereze 180.000 de lei, scrie presa din Brașov. Potrivit sursei citate, Allen Coliban și consilierii USR au blocat realizarea drumului forestier Gorița, din fonduri europene nerambursabile și reabilitarea a patru drumuri forestiere existente.

Proiectarea drumului Gorița a fost realizată de un membru al organizației județene USR. Apoi, după ce s-au încasat sumele, aleșii locali din partidul condus de către Cătălin Drulă și-a retras sprijinul pentru acest proiect.

Din octombrie 2022, primarul Allen Coliban ar fi ascuns în biroul său adresa AFIR, prin care i se cerea să returneze banii cheltuiți de municipalitate pentru acest proiect. Mai mult, în plenul unei ședințe de Consiliu Local, edilul s-a angajat că va face tot posibilul pentru ca finanțarea nerambursabilă să nu fie pierdută, a mai menționat sursa citată.

Miercuri, 1 martie, s-a ajuns ca Primăria să nu poată face niciun fel de plată. Conturile au fost blocate de către Trezorerie, la solicitarea AFIR.

 

Acuzații grave din partea lui Allen Coliban

 

Allen Coliban a fost împlicat în diverse scandaluri, de când a preluat funcția de primar la Brașov. În urmă cu câteva zile, acesta a lansat un atac la adresa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Edilul susține că PNL-istul vrea să lase Brașovul fără Cetățuia de pe Dealul Straja.

„Ce putem face pentru a nu lăsa un hoţ răzbunător să-şi bată joc de Cetatea noastră? Să strângem rândurile şi să o apărăm, aşa cum comunitatea a făcut-o de-a lungul secolelor, de fiecare dată când Cetatea a fost atacată.

Ca simpli cetăţeni, este important să semnăm în număr cât mai mare petiţia. Politicianul reacţionează la presiunea publică, fiecare semnătură este echivalentul unei săgeţi trase în apărarea Cetăţii”, a transmis Allen Coliban, pe Facebook.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult