- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cozonacul de Paște devine un lux pentru români. Ce preț are o jumătate sau o felie din tradiționalul preparat

26 Mar, 20:24 • Constantin Cristina
Cozonacul care era la ordinea sărbătorilor pe masa românilor, ei bine de acest an , preparatul devine un lux și nu-și mai permite oricine achiziționarea lui.
Cozonacul de Paște devine un lux pentru români. Ce preț are o jumătate sau o felie din tradiționalul preparat

Paștele vine la pachet cu scumpirile extravagante pentru cozonac. Ingredientele de bază, precum ouă, făină, nucă, zahăr, s-au scumpit, ajungând la final cu o creștere de 10% la prețul final al produsului, a anunțat antena 3 CNN.

Citește și: Bătaie pe cozonaci! ROMPAN anunță că oferta va depăși 7,5 milioane de produse în acest an. Câte vor ajunge la export

Cozonacul a devenit un lux pentru români 

Startul comenzilor pentru cozonaci și pască a fost furat. O patiserie din Bacău a primit deja comenzi pentru sărbătorile pascale, iar prețurile sunt stabilite în funcție de comandă. Acestea încep de la 60 de lei și ajung la 150 de lei.

cozonacul, un lux pentru români
cozonacul, un lux pentru români

Pentru că mulți români nu-și mai permit să achiziționeze preparate specifice de Paște, producătorii s-au gândit să pună la vânzare cozonac la felie sau la jumătate, astfel încât să fie accesibil la preț pentru toți doritorii.

„Am venit în întâmpinarea clienților cu achiziționarea unei jumătăți de cozonac pentru cei care poate nu-şi permit unul întreg sau nu au nevoie de unul întreg. Suntem printre puținii care au magazin online şi se poate comanda oriunde, iar livrarea o facem la ora şi la data stabilită de client”, a spus Dorin Bejenaru, manager.

Ce părere au românii despre soluția găsită de patiserii

„Foarte scump. Toate ingredientele sunt mare, dar pentru prima zi de promoție ar trebui şi o reducere”, a spus un român.

„Foarte buni. În comparație cu anul trecut la preţ. Nici nu m-am uitat, contează calitatea”, mai adaugă o altă persoană întrebată pe marginea acestui subiect.

Alte articole: Un cozonac a ajuns să coste 40 de lei. Românii vor scoate mai mult din buzunar anul acesta