- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Creșterea de pensii va fi mai mare decât prevede legea”. Anunț de ultimă oră de la ministrul Finanțelor

15 Oct, 13:12 • Gabriela Andreescu
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat sâmbătă, 15 octombrie, că pensiile vor fi mărite: Oficialul român a precizat că această creştere va fi mai mare decât prevede legea, însă nu a avansat un procent în acest sens
„Creșterea de pensii va fi mai mare decât prevede legea”. Anunț de ultimă oră de la ministrul Finanțelor

Invitat la Antena3, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că, începând cu anul viitor, se va consemna o creștere a pensiilor „mai mare decât prevede legea”.

Vom avea creşteri de pensii cu siguranță, a declarat ministrul, în direct în cadrul unei emisiuni cu profil financiar.

„Creşterea pensiilor a fost anunțată și rămâne ultima, să zic așa, discuție de făcut în coaliție, când suntem cu tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar și la apărare. Nu trebuie să uităm că avem o serie de elemente de care trebuie ținut cont, în sensul în care creșterea economică, evident, se reduce pe anul viitor.” a declarat oficialul de la Ministerul Finanțelor.

Adrian Câciu a precizat, totodată, că această creștere a pensiilor se poate efectua peste limitele stabilite de lege:

„Dar creșterea de pensii va fi și va fi mai mare decât prevede legea. Asta pot să spun. N-o să spun procentul”, a precizat ministrul Finanţelor.

În cadrul emisiunii respective, ministrul de Finanțe a subliniat că în 2023 și 2024 nu vor exist modificări în ceea ce privește valoarea taxelor, dând asigurări că acestea vor rămâne ca în prezent.

Adrian Câciu: „Creșterea de pensii va fi mai mare decât prevede legea”
Adrian Câciu: „Creșterea de pensii va fi mai mare decât prevede legea”

„Avem și analiza făcută de Comisia Europeană. Tot ce s-a stabilit, dacă vreți în ajustarea fiscală(…). Până la urmă, reforma fiscală a fost validată de Comisia Europeană, asta pot să vă anunţ. Nici nu au fost creșteri, a fost eliminarea unor excepții. Dacă vrem să fim sinceri până la capăt. Nu intervin măsuri noi”, a adăugat ministrul.

Citește și: Câciu:„Statul nu are un portofel în care să pună bani deoparte. PSD are cei mai buni doctori în economie, dar nu doctori neapărat cu diplome, ci doctori de reparat economia.”

Printre întrebările care i s-au adresat în cadrul emisiunii de profil, a fost și cea cu privire la capacitatea financiară a României pentru sprijinul gospodăriilor şi companiilor în zona de energie

„Da, avem. Avem compensare la energie deja un an. (…) Avem un an în care economia şi cetăţenii au fost protejaţi. Evident, au apărut modificări, adaptări pe parcurs, că sunt şi jocuri în piaţă. Dar am intervenit de fiecare dată, avem şi OUG 27, avem 119 care este până în august 2023, spre deosebire de alte ţări”, a răspuns oficialul de la Finanțe.

El a mai precizat că România nu va apela la ajutorul Fondului Monetar Internaţional, ci se va împrumuta de pe piaţă.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult