Știri interne

Câciu:„Statul nu are un portofel în care să pună bani deoparte. PSD are cei mai buni doctori în economie, dar nu doctori neapărat cu diplome, ci doctori de reparat economia.”

06 Oct, 18:08 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a participat la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor pentru anul 2022, unde a avut mai multe declarații care merită discutate. Acesta a declarat că Româia ar trebui să se bucure de vulnerabilitățile ei.
Câciu:„Statul nu are un portofel în care să pună bani deoparte. PSD are cei mai buni doctori în economie, dar nu doctori neapărat cu diplome, ci doctori de reparat economia.”

În contextul în care Adrian Câciu a participat la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor pentru anul 2022 acesta a ținut un discurs dedicat IMM-urilor. Acesta a afirmat faptul că ministerul începe să lucreze la bugetul pentru anul următor și potrivit acestuia, cel mai important este primul trimestru, deoarece acesta dictează întreg anul. Ministrul a declarat că este foarte important să se concentreze pe dozvoltarea unor programe noi pentru IMM-uri.

Alte articole: Cafeluța zilnică va deveni un lux. Prețul cafelei în UE s-a scumpit cu 16,9% în ultimul an

„Începem să lucrăm la bugetul pe 2023, care se va baza în continuare pe acordarea de stimuli importanţi economiei şi, de aceea, este important pe de o parte să continuăm programele pe care le avem, IMM Invest plus programe de finanţare cu ajutor de stat, ele vor continua şi în 2023. Mi-aş dori să avem şi alte programe şi cred că o să lucrăm să concepem noi programe pentru economie.

Deci stimulii vor continua”, a spus ministrul.Trebuie să lucrăm în săptămânile viitoare foarte aplicat, pentru că este important cum vom ataca din nou, aşa cum am făcut şi anul acesta, trimestrul unu. De aceea programele cu care pornim în primul trimestru vor duce trendul pe întreg anul” a spus a Adrian Câciu

Câciu: „Cred că partenerul real în acest an a fost Ministerul de Finanţe”

Adian Câciu a afirmat faptul că România ar trebui să se bucure de vulnerabilitățile ei în raport cu alte țări europene, asta deoarece, conform ministrului, există spațiu de investiție.

„Avantajul nostru este că vulnerabilităţile pe care le-am acumulat de-a lungul timpului, în sensul în care nu am investit la timp, ne-au lăsat mult spaţiu de investit. Sunt foarte multe ţări în Europa care nu mai au unde investi. Se îndreaptă către alte zone, pentru că nu pot face lucrări de infrastructură mare, pentru că au, în zona de sănătate şi educaţie, la fel. A

ceastă lipsă a noastră structurală de-a lungul timpului va reprezenta, din punctul meu de vedere, un element de boost, de împingere a dezvoltării pe următorii ani. Şi noi trebuie împreună să găsim programele în sectoarele sub potenţial, cu care să ducem economia în creştere, deşi va fi în continuare complicat”, adăuga Adrian Câciu

Câciu:„Statul nu are un portofel în care să pună bani deoparte. PSD are cei mai buni doctori în ecnoomie, dar nu doctori neapărat cu diplome, ci doctori de reparat economia.”
Câciu:„Statul nu are un portofel în care să pună bani deoparte. PSD are cei mai buni doctori în ecnoomie, dar nu doctori neapărat cu diplome, ci doctori de reparat economia.”

Câciu crede că PSD are doctori care sunt capabili să repare economie și deși nu sunt doctori cu diplome sunt valoroși în acest sens. Și de asemenea sublinia faptul că pentru IMM-uri partenerul real a fost Ministerul Finanțelor.

„Cred că partenerul real în acest an a fost Ministerul de Finanţe, din perspectiva finanţării, puteţi să mă contraziceţi dar, în contextul în care eşti într-o procedură de deficit excesiv, te confrunţi cu o inflaţie putem să spunem istorică, dar s-a întâmplat şi în anii două mii, dar multe din generaţii nu au trecut prin asta şi este o noutate pentru foarte mulţi (..) cu spaţiul fiscal redus, cu deficit de cont curent mare, am găsit soluţii pentru a finanţa economia. Iar finanţarea este una, într-adevăr, masivă.

PSD are cei mai buni doctori în economie, dar nu doctori neapărat cu diplome, ci doctori de reparat economia. De fiecare dată când a venit la guvernare, deşi a găsit-o în încetiniere sau aproape blocată (..) a reuşit să reboosteze. Este foarte important în fiecare an cum începi trimestrul unu, de aceea programele cu care începem în trimestrul I vor duce trendul pe întreg anul.”, afima acesta.

Citește și: Românii au început să strângă cureaua.  Consumul de energie a scăzut cu 8% în septembrie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult