- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Creșteri salariale 2023. Erori în aplicația care calculează salariile majorate. Au intrat mai puțini bani pe card

17 Jul, 14:38 • Stefan Simion
Ministerul Educației a anunțat cadrele didactice, în seara zilei de salariu, că a actualizat aplicația de salarizare și că ar fi remediat o parte din erorile care cauzaseră virarea pe carduri a unei sume mai mici decât ar fi trebuit.
Creșteri salariale 2023. Erori în aplicația care calculează salariile majorate. Au intrat mai puțini bani pe card

Creșteri salariale 2023. Vineri seara, după ora 22:00, în ziua în care personalul din Învățământ își încasa salariile, Ministerul Educație a transmis în școli versiunea actualizată a programului de salarizare. Potrivit Edupedu.ro, angajații din Educație și-au primit cea mai mare parte din salariile majorate, dar au existat și foarte multe erori ale aplicației ceea ce a dus la calcule diferite de salarii de la un caz la altul.

Creșteri salariale 2023. Erori în aplicația care calculează salariile majorate

Documentul care însoțea versiunea cea mai recentă a aplicației EduSal, pe care îl puteți vedea mai jos, a fost trimis în școli pe 14 iulie la ora 22:00. Documentul arăta că ar fi fost remediate câteva erori ale aplicației, unele care tăiau din salariile la care profesorii și angajații din școli au dreptul, conform legilor și contractului colectiv de muncă aflat în vigoare.

Creșteri salariale 2023

Această versiune este pentru acordarea integrală a drepturilor salariale aferente lunii iunie 2023. Pentru corecții la lunile anterioare lunii iunie 2023 vom reveni în timpul cel mai scurt cu o altă versiune de EduSAL”, precizau cei din Ministerul Educației.

Personalul din Învățămnt își primește salariile pe data de 14 a fiecărei luni, conform unui ordin de ministru al ministrului Finanțelor. În iulie, salariile au fost calculate cu versiunea aplicației anterioară acesteia, deci „corecțiile” de care menționează ministerul mai sus nu au fost făcute.

Se poate vedea în caseta cu informații a documentelor aplicației EduSAL că acestea au fost create vineri seara, pe 14 iulie 2023, la ora 20:33.

Citeste si Vești groaznice! Sute de salarii vor fi mai mici de la 1 septembrie. Guvernul pregătește scenarii sumbre, iar românii pierd în toate variantele

Ce corecții au fost operate în aplicația de salarizare

După plata salariilor pe data de 14 iulie, în aplicație au fost făcute următoarele actualizări:

A fost actualizat nomenclatorul de funcții pentru toate categoriile de personal. Pentru a actualiza grilele trebuie reselectată funcția.

  • Corecție calcul ore noapte pentru personalul didactic auxiliar
  • Corecție calcul indemnizație CO pentru personalul încadrat la cumul
  • Corecție calcul spor suprasolicitare neuropsihică pentru personalul didactic beneficiar și de predare simultană
  • Corecție calcul Majorare art 16_L153 pentru funcțiile de îndrumare și control în lună cu acordare de indemnizație de CO.
  • Corecție calcul drepturi salariale pentru persoanele beneficiare de spor handicap
  • Corecție algoritm generare OP-uri în cazul plăților membrilor comisiei pentru concursuri de ocupare a posturilor vacante.
  • Corecție afisare Salariu grila în fluturașii pentru personalul nedidactic; în acest sens, vă rugăm să distribuiți forma generată sub această versiune.

Cadrele didactice din România primesc salariile majorate chiar din iulie, a anunţat Ligia Deca.

Promisiunea a fost onorată: începând de astăzi, cadrele didactice din România primesc salariile majorate! Primul salariu majorat a fost virat chiar astăzi în contul angajaţilor din sistemul de învăţământ. Demersul a fost posibil în urma OUG adoptate de Guvern, prin care este acordată o creştere medie de peste 25% a salariilor pentru personalul didactic (1.300 lei brut pentru fiecare funcţie didactică, indiferent de vechime sau de grad). Eu voi face tot ce ţine de mine pentru a susţine profesorii din România. Le mulţumesc cadrelor didactice pentru implicare şi pentru că reprezintă modele pentru elevii noştri!”, a arătat Ligia Deca, vineri, într-o  postare pe Facebook.

Citeste si INS: Schema salariilor lunare în 2023. Cu cât au crescut veniturile românilor în ultima jumătate de an

Sesizarea referitoare la calculul greșit al salariilor a fost făcută de Sindicatele din Învățământ, într-o adresa trimisă ministrului Educației, Ligia Deca. Sindicaliștii au precizat în adresa trimisă Ministerului Educației că, în ultimele zile, au primit numeroase sesizări privitoare la calculul greșit al salariilor personalului nedidactic din învățământul de stat, aferente lunii iunie 2023.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult