- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu câți bani rămâne Simona Halep, după ce Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a suspendat-o patru ani pentru dopaj

12 Sep, 21:50 • Alexe Raluca
Simona Halep pierde bani frumoși, după ce Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a dar verdictul în cazul acesteia. Patru ani de suspendare a primit fostul număr 1 mondial, după ce s-a stabilit că s-a dopat.
Cu câți bani rămâne Simona Halep, după ce Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a suspendat-o patru ani pentru dopaj

Simona Halep are de suferit și pe plan financiar, după ce ITIA a dat verdictul în scandalul de dopaj în care este implicată de peste un an. Sportiva a primit 4 ani de suspendare din lumea tenisului. Decizia nu este definitiă și poate fi atacată la TAS.

Citește și: Investiție majoră făcută de afaceristul Toni Iuruc, după despărțirea de Simona Halep. Cum a cheltuit afaceristul 100.000 de euro

Cu câți bani rămâne Simona Halep după suspendarea din tenis

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a decis să o suspende pe Simona Halep pe o perioadă de patru ani, după ce s-a stabilit că fostul număr 1 WTA s-a dopat cu roxadustat. Sportiva mai are de stat pe bară încă trei ani după ce a stat deja departe de tenis un an, cât a durat procesul. După ce ITIA i-a pus stop la cariera de tenismenă cu suspendarea de 4 ani pentru dopaj, Simona Halep nu va mai încasa niciun ban din sportul practicat încă din copilărie.

Încă trei ani de acum înainte, Simona Halep nu va mai putea să concureze în competițiile WTA, astfel că sportiva în vârstă de 31 de ani va rămâne doar cu averea pe care a acumulat-o până acum din tenis. Până în prezent, Simona Halep a adunat din tenis 40.203.437 milioane de dolari, adică 37.490.000 de euro, astfel că sportiva din Constanța își poate încheia cariera cu această sumă și să trăiască liniștită.

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani, conform anunțului făcut de Agenția de Integritate în Tenis. Cum românca a ispășit deja un an din această pedeapsă, aceasta ar urma să revină pe terenul de tenis abia în 2026, asta dacă până atunci va mai dori să își continue cariera și poate să își recupereze locul în clasamentul WTA. Decizia luată de Agenția de Integritate în Tenis în ceea ce o privește pe sportiva din Constanța poate să fie atacată la Tribunalul Arbitrar de Sport.

„Cred într-un sport curat. În aproape două decenii de tenis profesionist și sute de turnee de jucate, două titluri de Grand Slam, am oferit 200 de teste de sânge și de urină pentru a depista eventualele substanțe interzise. Toate au fost curate până pe 29 august 2022. Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele și a fizioterapeutului, oameni care în care mare încredere, mi-am ajustat suplimentele nutritive.

Niciunul dintre ingrediente nu a conținut vreo substanță interzisă din ce știm noi – și tribunalul a fost de acord. Unul dintre ele a fost contaminat cu roxadusatat. Am fost testată săptămânal pe durata anului 2023 după testul inițial pozitiv, toate celelalte probe au fost negative. În ciuda acestei dovezi, ITIA a adus în discuție iregularități din pașaportul său biologic. Asta doar după ce grupul lor de experți mi-a aflat identitatea, iar doi dintre cei trei și-au schimbat dintr-odată opinia în favoarea acuzațiilor ITIA.

ITIA s-a bazat doar pe opiniile acestor experți care s-au uitat la parametrii sângelului meu – au fost timp de 10 ani în aceeași termeni. Acest grup a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost vreodată găsită în probele mele de sânge sau de urină, excepție făcând cea din 29 august cu roxadustat, care a fost prezentată într-un nivel extrem de scăzut. Luând în considerare faptul că înainte cu 3 zile rezultatul fusese negativ, e clar că am fost expusă accidental”, a transmis Simona Halep după decizia ITIA.

Citește și: Simona Halep, de la vilă cu piscină la apartament! Suma enormă pe care a plătit-o tenismena pentru achiziția imobiliară de lux