- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu câți kilometri de autostradă ar putea începe România anul 2024! Lista inaugurărilor care vor avea loc la finalul acestui an

14 Nov, 12:54 • Cornel Ghimeșan
România ar putea intra în anul 2024 cu aproximativ 110 kilometri noi de autostradă și drum expres finalizați, dintre care 100 de kilometri ar putea fi deschiși traficului rutier.
Cu câți kilometri de autostradă ar putea începe România anul 2024! Lista inaugurărilor care vor avea loc la finalul acestui an

Cu câți kilometri de autostradă ar putea începe România anul 2024! Astfel, România va păși în anul 2024 cu de două ori mai mulți kilometri de autostradă inaugurați, față de anul precedent, potrivit calculelor Economica.net.

Citește și Autostrada Moldovei: Supervizarea lucrărilor pe Lotul Buzău-Vadu Pașii (A7) va fi asigurată de o firmă de proiectare din Macedonia de Nord. Contractul pentru supervizare a fost deja semnat

Cu câți kilometri de autostradă ar putea începe România anul 2024!

CNAIR a anunțat că pe lângă lotul deja inaugurat din A3, Nușfalău – Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvania urmează finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii, de 15,7 kilometri, construit de asocierea Strabag – Geiger, care și-au asumat finalizarea acestui lot înainte de termenul contractual.

De asemenea, tot la finalul acestui an ar urma să fie dat în trafic parțial și lotul 2 al Autostrăzii Bucureștiului Nord (A0), cu toate că se estimează că UMB va finaliza toți cei 19 kilometri de la Corbeanca la Afumați, iar circulația va fi deschisă inițial pe aproape 10 kilometri, între DN1 și A3, spun oficialii din Transporturi.

Tot pe A0 ar urma să se dea în trafic anul acesta 10 kilometri din lotul 2 al sectorului sudic, în scenariul pesimist, acceptat și de unii pasionați de infrastructură. Deși, ministrul Transporturilor, Sorin Grineanu, estima darea în trafic a 23 de kilometri din A0 Sud în 2023.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor spuneau în urmă cu ceva timp că în 2023 ar putea fi dat în trafic și tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Acest lot de aproape 32 de kilometri este construit de UMB și se apropie de finalizare, conform celor mai recente imagini de pe șantier. În ciuda optimismului celor de la Transporturi unii pasionați de infrastructură sunt rezervați în privința șanselor inaugurării acestui tronson în 2023.

Mai mult, Strabag ar putea finaliza în 2023, înainte de termenul contractual și lucrările la drumul expres care va lega Oradea de Autostrada Transilvania (A3), conform secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Cu toate acestea, scepticii din infrastructură spun că rămâne de văzut câte din aceste proiecte vor fi finalizate în 2023, după ce anul trecut au fost inaugurați peste 53 kilometri de autostradă și drum expres (A1 Sibiu – Pitești lot 1 și Drum Expres Craiova – Pitești tronson 2).

Citește și Autostrada Unirii A8, noi vești. Acordul de Mediu pentru secțiunea Târgu-Neamț-Iași-Ungheni a fost amânat pentru Februarie 2024!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult