- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu ce preț vor cumpăra românii ceapa. Petre Daea: „Le-am spus producătorilor că nu e în regulă”

06 Mar, 10:09 • Bumbeneci Diana
Ceapa continuă să fie vândută la prețuri neașteptat de mari, motiv pentru care românii se revoltă. Ministrul Petre Daea a transmis noi detalii legate de preșurile din piețele agroalimentare.
Cu ce preț vor cumpăra românii ceapa. Petre Daea: „Le-am spus producătorilor că nu e în regulă”

Comercianții români nu au făcut rabat de la schimbările de pe piața financiară și au profitat de pe urma crizelor internaţionale, umflând peste noapte prețul pentru kilogramul de ceapă. Pentru că a aflat ce se întâmplă, ministrul Agriculturii Petre Daea a ținut să le transmită un mesaj tuturor celor care au crescut prețurile la ceapă.

Petre Daea, mesaj pentru comercianți, după ce au crescut prețurile la ceapă

Mai multe judeţe din România cu putere de cumpărare modestă se confruntă la or actuală cu o nouă problemă destul de mare! Mai exact, preţul pentru ceapa uscată a crescut alarmat de mult în ultima perioadă, chiar dacă ţara noastră nu este afectată de vreo criză în acest sens.

Situaţia a ajuns şi în atenţia ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a apreciat că preţul de 7 lei cerut de fermieri pentru un kilogram de ceapă uscată este total nejustificat şi acuză comercianții de „un reflex nepotrivit pe piață”.

Ai mai putea citi: Alertă pe piața alimentară din România! Prețul urzicilor, mai ridicat decât prețul pentru carnea de pui sau chiar de porc

Ceapă
Ceapă

„Am fost azi dimineaţă în piaţă la Iaşi, am cumpărat ceapă verde. Ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu şapte lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internațională.

M-am uitat la fermieri. Înțeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi trebuie să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniștească”, a declarat ministrul Agriculturii conform botosaninews.ro.

Tot în declarațiile sale, ministrul Agriculturii s-a declarat optimist privind stabilizarea preţurilor la alimente, mai ales că Guvernul a luat măsuri legate de preţul la energie şi gaze.

Vezi și: Moment istoric. Ceapa a atins cel mai ridicat preț din lume! A fost anunțat deja locul în care ceapa e mai scumpă decât carnea de vită

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult