- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum a făcut avere un medic din spitalul din Zalău. Prejudiciu uriaș adus statului

16 Sep, 14:23 • Andrei Alina
Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este acuzat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj de luare de mită şi abuz în serviciu. Pentru că a semnat un acord pentru recunoașterea pedeapsei procurorii au cerut o condamnare la trei ani, cu suspendarea executării pedepsei.
Cum a făcut avere un medic din spitalul din Zalău. Prejudiciu uriaș adus statului

Un medic este acuzat că a prejudiciat Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău cu aproape 127.000 lei după ce a decontat la Casa de Asigurări de Sănătate mii de analize ginecologice fără ca acestea să fie solicitate prin policlinica spitalului.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în perioada 2019-2022, inculpata NLM, în calitate de medic şef serviciu în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a prelucrat un număr de 3.199 lame de frontiuri citologice, teste Babeş Papanicolau, preluate de la medicii ginecologi, care au prelevat probele de la paciente, fără ca aceste teste să fi fost solicitate prin policlinica spitalului, fără a exista bilete de trimitere sau dovada calităţii de asigurat şi fără ca aceste servicii medicale să fi fost decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Testele au fost efectuate cu încălcarea legislaţiei primare, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în cuantum de 126.960 de lei în dauna Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău”, se arată, vineri, într-un comunicat de presă al Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Citește și: Vești bune pentru medici! Contractul Colectiv de Muncă a intrat în vigoare în toate spitalele. Care sunt drepturile de care vor beneficia angajații

 

Cum a făcut avere un medic din spitalul din Zalău. Prejudiciu uriaș adus statului

Pentru serviciile prestate, medicul inculpat a primit aproximativ 46.000 de lei.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei presupune trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere pe durata unui termen de trei ani.

Citește și: Spitalul din România care i-a convins pe mulți medici să nu plece din țară. Salariile pornesc de la 8.000 de lei și se oferă și locuințe de serviciu

Inculpata a achitat integral prejudiciul cauzat Spitalului Judeţean şi a pus la dispoziţia procurorilor, într-un cont bancar, suma primită ca mită.