- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Spitalul din România care i-a convins pe mulți medici să nu plece din țară. Salariile pornesc de la 8.000 de lei și se oferă și locuințe de serviciu

13 Sep, 22:36 • Cornel Ghimeșan
Mai mulți medici s-au angajat la Spitalul din Mioveni în ultima jumătate de an. Au renunțat la ideea de a pleca din țară datorită dotărilor unității medicale și faptului că lucrează ca o echipă.
Spitalul din România care i-a convins pe mulți medici să nu plece din țară. Salariile pornesc de la 8.000 de lei și se oferă și locuințe de serviciu

Medicii au fost convinși și de salariul bun pe care l-au primit și de locuințele de care au beneficiat din partea autorităților locale.

Citește și Guvernul oferă noi vouchere în valoare de 72.500 lei! Românii care vor să facă modificări la locuința lor pot apela la noul program

Un cuplu de medici, Andreea și Mihai Hodorog, aveau mari planuri cu viața lor. După ce au terminat medicina și s-au specializat, au decis să se mute în Suedia să-și practice meseria și deja se apucaseră să învețe limba. Întâmplarea a făcut ca o simplă vizită la Spitalul din Mioveni să-i facă să se întoarcă din drum și să nu-și mai dorească să părăsească țara.

„Credeţi-mă că am avut pacienţi care au venit în perioada concediilor, care lucrează în Germania, în Franţa şi ne-au spus sinceri că spitalul acesta arată mult mai bine decât cele în care au fost ei când au avut nevoie în afară. Noi nu ne plănuim să plecăm într-un viitor apropiat. Nouă ne place aici”, a declarat Mihai Hodorog, medic, pentru Observator News.

„Plecarea dintr-un centru universitar într-un spital mai mic poate fi uneori o tranziţie dificilă. E complicat, însă lucrurile au fost făcute mai uşoare aici, aşa cum vă spuneam, de colectiv”, a declarat Andreea Hodorog, medic.

Ce salarii au medicii de la Spitalul din Mioveni

Același plan, de a se muta din țară, îl avea și Alin Radu, în vârstă de 33 de ani, șeful de la Urgențe de la Spitalul Mioveni.  „Oportunitatea a venit prin construirea spitalului nou, un proiect nou, alături de noul manager, având în vedere şi promisiunile dânsului şi echipa de medici. Faptul că am putut să aduc lângă mine, odată cu venirea mea, şi alţi colegi”, a spus Alin Radu.

Citește și OFICIAL! Ministerul Educației anunță că toate școlile care au cerut dotări vor primi finanțare

Salariile de bază primite de medicii de la acest spital pornesc de la 8.000 de lei. „Ne-am mai dori încă un medic cardiolog şi un neurolog. Avem 250 de paturi, 180 de paturi contractabile pe care luăm bani de la Casa de Asigurări”, spune Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult