- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum a reușit o persoană din Buzău să aibă datorii de peste 1.200.000 de lei la bugetul public

04 Aug, 22:57 • Cornel Ghimeșan
O persoană din Buzău a reușit să acumuleze o datorie către bugetul public care depășește 1,2 milioane de lei. Cum a fost posibil acest lucru și ce pot face autoritățiile pentru a-și recupera banii.
Cum a reușit o persoană din Buzău să aibă datorii de peste 1.200.000 de lei la bugetul public

O sumă în valoare de peste 1.200.000 de lei reprezintă datoria acumulată de către o persoană fizică către Direcţia Economică Buzău. Această sumă s-a strâns din aplicarea de amenzi conform Legii 61/1991, care vizează faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială. Aceste amenzi au fost aplicate în contextul în care persoana respectivă a fost identificată ca având comportamentul de atragere a altor indivizi în scopul practicării de relaţii sexuale în schimbul unor beneficii materiale.

Citește și: Cu locul asigurat în Medicină, o tânără din Buzău olimpică la Biologie vinde roșii la o tarabă din Piața Centrală

Conform unui clasament întocmit de către Direcţia Economică a Primăriei Municipiului Buzău, există trei persoane care în total înregistrează o datorie colectivă către bugetul local în cuantum de peste 2,2 milioane de lei. Aceste persoane se află într-o situaţie în care insolvenţa lor este evidentă, ceea ce înseamnă că nu pot fi supuse executării silite așa cum ar spune legea.

Ce datorie trebuie să recupereze Primăria Buzău

În conformitate cu informaţiile furnizate de sursa menţionată, cea mai semnificativă parte a acestor datorii este înregistrată în numele unei persoane care a fost sancţionată în sute de situaţii distincte pentru furnizarea de servicii sexuale în scop comercial.

„Top 3 debitori cu debit format din amenzi persoane fizice: 1 – 1.209.506 lei (debitor aflat în insolvabilitate); 2 – 548.245 de lei (debitor aflat stare de insolvabilitate); 3 – 479.835 de lei (debitor aflat în stare de insolvabilitate). 1 – 920.729 de lei (debitor aflat în executare: somaţii, popriri); 2 – 244.830 de lei (debitor aflat în executare: somaţii, popriri, sechestru); 3- 89.132 de lei (debitor aflat în executare: somaţii, popriri)”, informează Direcţia Economică, în urma unei solicitări Agerpres.

Conform aceleiași surse, se poate observa că primul datornic în topul debitorilor are de achitat o sumă care este cu 38 de ori mai mare decât datoria înregistrată de către cea mai însemnată societate comercială la Direcția Economică.

Potrivit acestei instituții, persoanele care apar în evidența cu datorii restante și care dispun de active sau resurse financiare pot fi supuse procesului de executare silită. Suma recuperată în urma acestor acțiuni este ulterior alocată pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare și pentru sprijinirea inițiativelor de dezvoltare.

Citește și: Infrastructura României merge ca pe roate! Buzău își face inel de centură și Drum Expres pentru legătura cu Autostrada Moldovei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult