- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum afectează marea reorganizare a sistemului bugetar subvențiile pentru fermieri. Șeful APIA reacționează: „Întotdeauna este loc de mai bine”

30 Aug, 11:14 • Lupu Alexandra
Adrian Pintea explică cum afectează subvențiile pentru fermieri marea reorganizare a sistemului bugetar. Iată mai multe informații.
Cum afectează marea reorganizare a sistemului bugetar subvențiile pentru fermieri. Șeful APIA reacționează: „Întotdeauna este loc de mai bine”

Șeful APIA, Adrian Pintea, a transmis în urmă cu puțin timp că activitatea instituției nu va fi afectată în perioada următoare, odată cu marea reorganizare a sistemului bugetar, transmite infofinanciar.ro. În plus, directorul general al agenției a menționat că fermierii vor intra în posesia subvențiilor conform calendarului.

Anunț pentru fermieri

Mai multe informații care arătau că plata subvențiilor APIA pentru fermieri ar urma să fie afectată de marea reorganizare a sistemului public. Aparentele motive sunt că în cadrul instituției există probleme sau că se vor face restructurări. Adrian Pintea i-a asigurat pe fermieri că vor primi subvențiile. El a adăugat că personalul nu va fi restructurat, spunând că a avut multe discuții cu ministrul Agriculturii.

Citește și despre următorul subiect: APIA a făcut anunțul! Data până la care producătorii pot depune cererile de plată pentru „Asigurarea recoltelor” în 2023

„În ceea ce privește plata sau siguranța acordării plăților în avans și a plăților finale, ceea ce discutasem anterior, categoric că nu sunt puse în pericol, dar într-adevăr, au apărut tot felul de discuții în ceea ce privește marea reorganizare a sistemului bugetar, a sistemului public.

Dar aici am avut discuții multe și constructive, zic eu, cu domnul ministru Barbu (n.r. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu) și cu siguranță APIA nu va fi afectată, nu neapărat că lucrez eu la APIA, dar este o instituție care și-a demonstrat sprijinul și lucrul bine făcut în ceea ce privește acordarea acestor subvenții și ar fi, părerea mea, o greșeală să destructurezi o instituție care funcționează.

Cu siguranță, nici fermierii nu vor fi afectați și nici salariații APIA în ceea ce privește vreo organizare, reorganizare a instituției APIA”, a transmis Adrian Pintea, șeful APIA.

Fermieri
Fermieri

Pintea a mai explicat că, în cazul în care se vor face reorganizări, vor fi la nivel intern. Așadar, fermierii sau angajații nu vor fi afectați.

„Deci, așa cum le-am transmis și un mesaj colegilor mei, directorilor și în jos, către tot personalul, cu această ocazie le spun la fel: APIA nu va fi afectată sub nicio formă, categoric că vom face și noi, întotdeauna este loc de mai bine, vom face organizări sau reorganizări acolo unde este nevoie, dar din punct de vedere al structurii Agenției, nu va fi niciun fel de problemă”, a mai explicat el.

Trebuie menționat că reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor APIA au tras semnale de alarmă. Ei au avertizat că APIA ar putea ajunge în situația în care să nu mai îndeplinească cerințele privind acreditarea. Motivul ar fi adoptarea măsurilor pe care le-au propus autorităților, precum reducerea cheltuielilor și descentralizarea serviciilor publice.

Te-ar putea interesa și: Lovitură pentru producători! Comisia Europeană introduce o nouă taxă din toamnă. Cine trebuie să plătească taxa pe carbon