- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum au fost înşelaţi doi fermieri din Prahova. Doi indivizi au cumpărat animale, folosind 5.000 de euro falşi!

13 Oct, 20:22 • Cornel Ghimeșan
În urma multor perecheziţii efectuate la falsificatorii de bani din Prahova s-au descoperit zeci de bancnote false, echivalentul a peste 5.000 de euro, care au fost plasate pe piaţă într-o singură tranzacţie. Banii contrafăcuţi ar fi fost folosiţi pentru a cumpăra bovine.
Cum au fost înşelaţi doi fermieri din Prahova. Doi indivizi au cumpărat animale, folosind 5.000 de euro falşi!

Cum au fost înşelaţi doi fermieri din Prahova. Conform autorităţilor, trei persoane ar fi fost înşelate în acest caz. După audieri, doi dintre cei acuzaţi de falsificarea banilor au fost arestaţi prevenit. Cercetările continuă însă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în această reţea: „La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monede străine, punerea în circulație de valori falsificate străine și înșelăciune”.

Cum au fost înşelaţi doi fermieri din Prahova

Polițiștii au documentat activitatea infracțională a unor bănuiți, cu vârste cuprinse între 22 și 51 de ani, care, în perioada 20 august – 23 septembrie 2023, ar fi înșelat trei persoane, domiciliate în județele Prahova și Buzău, de la care ar fi cumpărat animale (bovine), plătind contravaloarea acestora cu bancnote falsificate, în cupiură de 100 de euro. Prejudiciul stabilit până în prezent este de 5.100 de euro, transmite Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor.

Citeşte şi: Când este ideal să pornești centrala termică. Greșeala pe care o fac majoritatea românilor atunci când vine vorba de acest aspect

La locuinţele persoanelor bănuite au fost descoperite şi ridicate 6 telefoane mobile şi 1.250 de lei, iar trei persoane au fost reţinute. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele în cauză, pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi identificarea tuturor persoanelor implicate. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova – Biroul Protecţia Animalelor şi al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Citeşte şi: Activitatea la care să renunțați când mergeți în parc. Vă poate aduce amenzi de până la 5.000 de lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult