- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum poți pune mâna pe voucherele de 15.000 de lei. Un nou program, în România, este destinat viitorilor părinți

02 Jul, 08:25 • Constantin Cristina
Noi vouchere sunt disponibile pentru români, în valoare de 15.000 de lei. Cine poate solicita această sumă de bani și ce trebuie să facă.
Cum poți pune mâna pe voucherele de 15.000 de lei. Un nou program, în România, este destinat viitorilor părinți

Mai mulți bani de la stat pentru români! Aceștia pot solicita suma de 15.000 de lei dacă îndeplinesc o singură condiție, a informat playtech.ro.

Românii care își doresc copii, dar sunt infertili, pot primi din partea statului vouchere în valoare de 15.000 de lei destinați tratamentelor și procedurilor. Programul nu este nou, dar are scopul de a spori natalitatea în România. Inițial, prin intermediul acestui proiect, doar românii și româncele singure puteau solicita acești bani.

Citește și: Veste excelentă la început de weekend! Bani în plus la salariu! Românii primesc oficial 500 de lei și vouchere de vacanță

Cum poți pune mâna pe voucherele de 15.000 de lei. Un nou program în România este destinat viitorilor părinți

Anul 2023 a ajutat la extinderea programului, așa că incluși pe listă sunt și cuplurile formate dintr-un cetățean străin și unul român, regula care trebuie respectată este ca o persoană din cuplu să fie de cetățenie română și să aibă domiciliul în România. Regula continuă să se aplică și pentru femeile singure infertile.

vouchere, bani
vouchere, bani

Detalii care vin la pachet cu acest program sunt că femeile și cuplurile care sunt interesate să aplice pentru acest proiect trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 20 și 45 de ani și cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

Afecțiunea trebuie confirmată de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie, cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Cei 15.000 de lei sunt oferiți sub forma a două vouchere, ambele pe suport de hârtie, înmânate în același timp, unul cu suma de 5000 de lei, bani pentru tratament medicamentos, iar al doilea de 10.000 de lei, bani pentru proceduri medicale speciale.

Alte articole: Noi vouchere pentru români. Cupon de 9.600 de lei de la stat pentru angajații care vor să participe la cursuri de formare profesională