- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum să faci rost de venituri suplimentare. Plan de economii în 3 pași simpli și eficienți, care îți va corecta comportamentul financiar

09 Jun, 13:17 • Bocioacă Bianca
Economia instabilă și traiul de viață la care visează românii sunt factori care îi fac pe aceștia să recurgă la soluții care să le aducă venituri suplimentare. Planul de economii poate garanta un viitor financiar stabil.
Cum să faci rost de venituri suplimentare. Plan de economii în 3 pași simpli și eficienți, care îți va corecta comportamentul financiar

Cei care își doresc un stil de viață mai bun caută soluții care să le aducă venituri suplimentare, pentru acoperirea cheltuielor necesare. Astfel, un plan de economii bine pus la punct poate duce la disciplină financiară și la rotunjirea veniturilor, potrivit infofinanciar.ro.

Cum să câștigi venituri suplimentare cu un plan de economii în 3 pași

Primul pas – 

În primul rând, trebuie să vă faceți un plan de economii care poate corecta comportamentul financiar nechibzuit. Acest pas diferă în funcție de sursa de venituri. Dacă aveți venituri multiple, trebuie să le luați în considerare pe toate atunci când puneți bazele planului.

Citește și: Raport oficial INS. Domeniile din România în care salariile au crescut cu peste 30%. Angajații din hoteluri și restaurante câștigă cele mai mici venituri

Cheltuielile pot fi împărțite în două categorii, fixe, în care trebuie să includeți plata chiriei, utilităților sau abonamentelor cu valoare fixă, iar cea de-a doua categorie este cea de cheltuieli variabile, precum prețul hranei, a hainelor și altele.

Pasul doi – Acesta ține de stabilirea unui obiectiv clar pe care doriți să îl atingeți, de exemplu, că vă doriți să rconomisiți 10.000 de lei anual.

Pasul trei – Acest pas constă în optimizarea cheltuielilor pentru a-ți atinge obiectivul. Suma rezultată poate fi depozitată într-un cont de economiii sau poate fi investită la bursă, dar aici probabilitatea de risc este mai mare.

Un alt lucru pe care îl puteți face este să investiți în acțiuni. Acest tip de acțiuni a devenit tot mai populară, dar trebuie neapărat să studiați înainte de a intra pe acest tărâm. Cu o documentare temeinică se poate obține un randament ridicat.

Citește și: Raluca Turcan, declarații inedite despre reforma salarizării din România. „Personal, îmi doresc să nu mai văd profesori care au venituri mai mici decât persoanele necalificate!”

O ultimă activitate care vă poate aduce venituri pe parcurs, care reprezintă și o investiție pe termen lung, are legătură cu pilonul III de pensii private care îți oferă șansa de a economisi și investi într-un con individual de pensii, administrat, de obicei, de societăți private. Chiar dacă îți poate genera venituri suplimentare la pensionare, o scurtă documentare a asupra societăților de administrate a fondurilor de pensii private este oricând binevenită.