- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Raluca Turcan, declarații inedite despre reforma salarizării din România. „Personal, îmi doresc să nu mai văd profesori care au venituri mai mici decât persoanele necalificate!”

01 May, 23:32 • Lupu Alexandra
Raluca Turcan vorbește despre noua lege de salarizare din România. Deputata PNL solicită ca reforma să aibă la bază corectitudinea.
Raluca Turcan, declarații inedite despre reforma salarizării din România. „Personal, îmi doresc să nu mai văd profesori care au venituri mai mici decât persoanele necalificate!”

Raluca Turcan a dat noi declarații despre legea salarizării din România. Concret, deputata PNL a transmis că reforma ar trebui să fie construită pe baza unor criterii corecte, echitate și de merit, informează ziare.com.

Raluca Turcan, declarații despre reforma salarizării

Deputata PNL a transmis luni, 1 mai, că noua lege a salarizării din România ar trebui să fie consolidată în baza unor criterii corecte, echitate și de merit. Raluca Turcan afirmă că a urmărit cu interes principalele referințe din țară cu ocazia zilei de 1 mai, dar cu toate acestea, nu a observat discuții relevante despre drepturile oamenilor care muncesc.

Mai mult decât atât, deputata PNL afirmă că, în mare parte, subiectele „populare” ale zilei au fost despre mici, bere și mini-vacanța din această perioadă. Raluca Turcan susține că, dacă jalonul introdus în PNRR nu va fi respectat, situația legată de salarizare va fi agravată în cele ce urmează.

Ea precizează în continuare că nu-și dorește să mai vadă profesori care câștigă salarii mai mici decât persoanele necalificate, sau la fel de bine, angajați care încasează aceleași venituri de la o lună la alta, fără să se țină cont de performanțele individuale. La finalul postării publicată pe pagina de Facebook, deputata PNL a făcut referire la bugetari, spunând că „Unii muncesc cât pentru șapte, în timp ce alții dorm pe post”.

„Am urmărit cu interes referirile din România legate de ziua de 1 mai. Din păcate, marea parte a discuţiilor a fost centrată pe mini-vacanţa de 1 mai, mici şi bere.

Nimic despre drepturile celor care muncesc! Am introdus în PNRR un jalon extrem de important care, dacă nu va fi respectat, va conduce la agravarea situaţiei legată de salarizare, echitate, bunăstare prin muncă.Este vorba de reforma salarizării.

Avem nevoie de o nouă lege a salarizării bazată pe criterii corecte, echitate şi meritocraţie. Personal, îmi doresc să nu mai văd profesori care au venituri mai mici decât persoanele necalificate!

Nici angajaţi dintr-un domeniu care câştigă aceiaşi bani lună de lună, indiferent de performanţele individuale şi de ceea ce produc efectiv în fiecare lună. Unii muncesc cât pentru şapte, în timp ce alţii dorm în post fără să rişte la final de lună să ducă mai puţini bani acasă”, a scris Raluca Turcan.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ce se va întâmpla cu salariile profesorilor. Senator: „Eliminarea articolului privind salarizarea este un mare pas înapoi”

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Deputata PNL a subliniat că România are nevoie de o dezbatere serioasă cu privire la felul în care munca angajatului este valorificată. Raluca Turcan a menționat că este important ca țara să încurajeze performanța salariaților.

„Cum putem încuraja performanţa, progresul şi evoluţia fiecărui om dacă nu valorificăm munca fiecăruia la justa valoare?

Ce tragere de inimă va avea un tânăr să studieze 5 ani pentru a deveni profesor sau inginer, dacă salariile din alte domenii care nu necesită atâtea studii şi sacrificii, sunt mai mari?

Avem nevoie de o dezbatere serioasă pe aceasta temă. Ministerul Muncii este pregătit să lanseze acest proiect în dezbatere publică? Sau se face că munceşte şi de 1 Mai?”, a completat Turcan.

Citește și: Funcționarii publici au intrat în grevă! Angajații din mai multe prefecturi din România nu sunt mulțumiți de veniturile câștigate: „Am ajuns să avem salarizarea cea mai proastă”